Подршка предузетништву са акцентом на женско предузетништво – императив Источне Илиџе у 2024. години

28.12.2023. 18:00
2
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа у 2023. години покренула је програм подршке женском предузетништву који се спороводи на основу Плана обезбјеђивања и усмјеравања средстава подстицаја малих и средњих предузећа и предузетништва на подручју ове општине за текућу годину.

Како су навели из ове локалне заједнице начелник Маринко Божовић је одржао састанак са четири предузетнице из Источне Илиџе које су оствариле право на подстицајна средства за новоосноване објекте, регистроване у 2023. години, у укупном износу од 15.000 КМ.

  • Слика
  • Слика

- Општина Источна Илиџа је препознала женско предузетништво као област у коју је неопходно улагати, како новчаним средствима, тако и разним едукацијама, савјетовањима и другим видовима сарадње, како би се жене добиле потребну подршку када је у питању предузетништво - навео је Божовић.

Општина Источна Илиџа ове године је подржала самосталне предузетнике који се баве одржавањем и поправком моторних возила у износу од 50.000 КМ, а сљедеће године, како је истакао начелник Божовић, ову подршку могу очекивати самосталне предузетнице и предузетници иѕ области фризерско-козметичарских услуга.

У оквиру програма „Diaspora Invest“, који Општина Источна Илиџа реализује у сарадњи са организацијом USAID, створена је могућност за обезбјеђивање додатних средстава у износу од 140.000 КМ за наведену област, у 2024. години.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    B..... 29.12.2023. 08:48
    Svaka cast na podrsci za tekve ZENE na danasnjem vremenu...Lp
  • Generic placeholder image
    Jelena 28.12.2023. 21:58
    Marinko je primjer odgovornog nacelnika
Повезане вијести
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    15h 27m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 11m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    8h 56m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    5h 55m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    6h 1m
    0