Подршка предузетништву са акцентом на женско предузетништво – императив Источне Илиџе у 2024. години

28.12.2023. 18:00
2
ИЗВОР: katera.news

Општина Источна Илиџа у 2023. години покренула је програм подршке женском предузетништву који се спороводи на основу Плана обезбјеђивања и усмјеравања средстава подстицаја малих и средњих предузећа и предузетништва на подручју ове општине за текућу годину.

Како су навели из ове локалне заједнице начелник Маринко Божовић је одржао састанак са четири предузетнице из Источне Илиџе које су оствариле право на подстицајна средства за новоосноване објекте, регистроване у 2023. години, у укупном износу од 15.000 КМ.

 • Слика
 • Слика

- Општина Источна Илиџа је препознала женско предузетништво као област у коју је неопходно улагати, како новчаним средствима, тако и разним едукацијама, савјетовањима и другим видовима сарадње, како би се жене добиле потребну подршку када је у питању предузетништво - навео је Божовић.

Општина Источна Илиџа ове године је подржала самосталне предузетнике који се баве одржавањем и поправком моторних возила у износу од 50.000 КМ, а сљедеће године, како је истакао начелник Божовић, ову подршку могу очекивати самосталне предузетнице и предузетници иѕ области фризерско-козметичарских услуга.

У оквиру програма „Diaspora Invest“, који Општина Источна Илиџа реализује у сарадњи са организацијом USAID, створена је могућност за обезбјеђивање додатних средстава у износу од 140.000 КМ за наведену област, у 2024. години.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  B..... 29.12.2023. 08:48
  Svaka cast na podrsci za tekve ZENE na danasnjem vremenu...Lp
 • Generic placeholder image
  Jelena 28.12.2023. 21:58
  Marinko je primjer odgovornog nacelnika
Повезане вијести
Дарко Војводић остаје у Фамосу, Душан Ремић нови тренер голмана Дарко Војводић остаје у Фамосу, Душан Ремић нови тренер голмана
Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова
Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић посјетио новоотворени вртић „Коцкалоне“ Начелник Источне Илиџе Маринко Божовић посјетио новоотворени вртић „Коцкалоне“
Најчитаније
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  20h 10m
  4
 • Традиционално дружење Илиџанаца (ФОТО)
  20h 0m
  2
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  42m
  0
 • Хеликоптер активан на терену, избачено 25 тона воде, отежани услови за гашање ватре
  20h 15m
  0
 • Напици који ће освјежити љето
  1h 3m
  0