Podrška preduzetništvu sa akcentom na žensko preduzetništvo – imperativ Istočne Ilidže u 2024. godini

28.12.2023. 18:00
2
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža u 2023. godini pokrenula je program podrške ženskom preduzetništvu koji se sporovodi na osnovu Plana obezbjeđivanja i usmjeravanja sredstava podsticaja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva na području ove opštine za tekuću godinu.

Kako su naveli iz ove lokalne zajednice načelnik Marinko Božović je održao sastanak sa četiri preduzetnice iz Istočne Ilidže koje su ostvarile pravo na podsticajna sredstva za novoosnovane objekte, registrovane u 2023. godini, u ukupnom iznosu od 15.000 KM.

  • Slika
  • Slika

- Opština Istočna Ilidža je prepoznala žensko preduzetništvo kao oblast u koju je neophodno ulagati, kako novčanim sredstvima, tako i raznim edukacijama, savjetovanjima i drugim vidovima saradnje, kako bi se žene dobile potrebnu podršku kada je u pitanju preduzetništvo - naveo je Božović.

Opština Istočna Ilidža ove godine je podržala samostalne preduzetnike koji se bave održavanjem i popravkom motornih vozila u iznosu od 50.000 KM, a sljedeće godine, kako je istakao načelnik Božović, ovu podršku mogu očekivati samostalne preduzetnice i preduzetnici iѕ oblasti frizersko-kozmetičarskih usluga.

U okviru programa „Diaspora Invest“, koji Opština Istočna Ilidža realizuje u saradnji sa organizacijom USAID, stvorena je mogućnost za obezbjeđivanje dodatnih sredstava u iznosu od 140.000 KM za navedenu oblast, u 2024. godini.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    B..... 29.12.2023. 08:48
    Svaka cast na podrsci za tekve ZENE na danasnjem vremenu...Lp
  • Generic placeholder image
    Jelena 28.12.2023. 21:58
    Marinko je primjer odgovornog nacelnika
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    20h 47m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    21h 31m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    11h 7m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    20m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    14m
    0