Подршка Србије обнови Саборног храма и манастира Житомислић у Мостару

27.09.2024. 19:43
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Делегација Министарства спољних послова Србије посјетила је данас Саборни храм у Мостару и манастир Житомислић, како би сагледала предуслове за успјешан завршетак свеукупне обнове ове двије, у недавном рату уништене богомоље, око којих се српски народ у Херцеговини и данас окупља.

Током посјете Мостару, делегација коју је предводио генерални секретар Душан Козарев, састала се са градоначелником Мариом Кордићем и замјеником предсједника Градског вијећа Велибором Миливојевићем.

Козарев је оцијенио да је разговор са градоначелником био конструктиван и усмјерен на све оно што може заједно да се уради с циљем унапређења сарадње, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Он је рекао да су недавна посјета Мостару предсједника Србије Александра Вучића и успостављање редовне авионске линије "Ер Србије" одлични подстицаји у том смјеру.

- Значило нам је да чујемо да се ради на поправљању положаја Срба у Мостару и повратку оних који желе да обнове своје присуство у њему - истакао је Козарев.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра почињу "Шантићеве вечери поезије" Сутра почињу "Шантићеве вечери поезије"
Нападнута Српска дјеца у Мостару, повратничко село облијепљено кукастим крстовима Нападнута Српска дјеца у Мостару, повратничко село облијепљено кукастим крстовима
Земљотрес у Херцеговини Земљотрес у Херцеговини
Најчитаније
  • Мајор Коста Тодоровић – Легенда о српском храбром срцу
    14h 14m
    0
  • Домаћи посни брускети
    14h 47m
    0
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    10h 5m
    4
  • Лице тешко повријеђено у саобраћајној незгоди код Рогатице
    12h 13m
    0
  • Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
    8h 26m
    1