Podrška Srbije obnovi Sabornog hrama i manastira Žitomislić u Mostaru

27.09.2024. 19:43
0
IZVOR: glassrpske.com

Delegacija Ministarstva spoljnih poslova Srbije posjetila je danas Saborni hram u Mostaru i manastir Žitomislić, kako bi sagledala preduslove za uspješan završetak sveukupne obnove ove dvije, u nedavnom ratu uništene bogomolje, oko kojih se srpski narod u Hercegovini i danas okuplja.

Tokom posjete Mostaru, delegacija koju je predvodio generalni sekretar Dušan Kozarev, sastala se sa gradonačelnikom Mariom Kordićem i zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Veliborom Milivojevićem.

Kozarev je ocijenio da je razgovor sa gradonačelnikom bio konstruktivan i usmjeren na sve ono što može zajedno da se uradi s ciljem unapređenja saradnje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je rekao da su nedavna posjeta Mostaru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i uspostavljanje redovne avionske linije "Er Srbije" odlični podsticaji u tom smjeru.

- Značilo nam je da čujemo da se radi na popravljanju položaja Srba u Mostaru i povratku onih koji žele da obnove svoje prisustvo u njemu - istakao je Kozarev.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra počinju "Šantićeve večeri poezije" Sutra počinju "Šantićeve večeri poezije"
Napadnuta Srpska djeca u Mostaru, povratničko selo oblijepljeno kukastim krstovima Napadnuta Srpska djeca u Mostaru, povratničko selo oblijepljeno kukastim krstovima
Zemljotres u Hercegovini Zemljotres u Hercegovini
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    14h 8m
    0
  • Domaći posni brusketi
    14h 41m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    9h 59m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    12h 7m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    8h 20m
    1