Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)

07.09.2024. 12:21
0
ИЗВОР: katera.news

Улична трка "Атлетист 5К Источно Ново Сарајево", коју организује Удружење "Атлетист“, биће одржана у суботу у овој локалној заједници.

Трка ће бити организована и за одрасле и за основце, а старт је са Трга Републике Србије.

Рута трка за основце је око 350 метара, са Трга Србије, до краја улице испред Народног позоришта Источно Сарајево и назад.

 У 17.00 је планирана под‌јела бројева и пријаве за д‌јечију трку, док ће у 17.30 почети  трка по категоријама - 1. разред, 2. и 3. разред, 4. и 5, 6. и 7, 8. и 9. разред.

У 18.00 су планиране изјаве за медије.

Трка за одрасле је намијења на рекреативце и професионалце, а такмичари ће трчати улицом испред Народног позоришта Источно Сарајево, око Средњошколског центра "28. јуни", те кроз Спасовданску, Хиландарску и Дечанску улицу.

Лимит за завршетак трке је сат времена.

Како су навели организатори, у 18.10 је планирано загријавање за тркаче, у 18.25 долазак на старт и у 18.30 почетак трке.

У 19.35 биће уприличена под‌јела награда за побједнике д‌јечије трке по категоријама разреда, под‌јела награда за побједнике трке Атлетист 5К, мушка и женска категорија, те награда за најбржег рекреативца из Источног Сарајева.

Такође, биће извучена два добитника ноћења за 2 особе у Luxury Klek Chalet и два добитника бесплатне мјесечне чланарине у теретани Fit Zone.

Према ријечима организатора, потом ће услиједиће наступ са ди-џеја.

- У склопу наступа биће још четири извлачења по двије мјесечне чланарине у теретани Fiz Zone - навели су организатори.

Он су додали да је планирано да трка окупи велики број учесника из свих крајева земље, али и региона, те да постане традиционална манифестација која ће промовисати здрав начин живота и спортску културу.

Главни спонзор трке је Општина Источно Ново Сарајево, а подржали су је и Град Источно Сарајево, Општина Источна Илиџа, као и велики број привредника и предузетника.

Слика

(Рута трке - зеленом бојом је означена одлазна, а црвеном бојом повратна путања, у укупној дужини од пет километара)

Коментари 0
Повезане вијести
Осмогодишњи Андреј Ковачевић најмлађи такмичар који је истрчао трку Осмогодишњи Андреј Ковачевић најмлађи такмичар који је истрчао трку
Урош Гутић и Емина Алагић побједници уличне трке на пет километара Урош Гутић и Емина Алагић побједници уличне трке на пет километара
У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву У суботу привремена обустава саобраћаја у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 5m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 47m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 15m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 36m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 45m
    0