Појачана контрола свадбених салона

19.08.2019. 14:36
0
ИЗВОР: СРНА

Бањалучка градска инспекција ће у наредним данима пооштрити контроле свадбених салона и угоститељских објеката који пружају услуге на бази "кетеринга", саопштено је из градског Одјељења за инспекцијске послове.
Начелник овог одјељења Јанко Кецман рекао је да ће тржишна инспекција прије свега контролисати посједовање рјешења о регистрацији и издавању рачуна за угоститељске услуге. 

-Инспекција рада контролисаће пријаву радника и наплате доприноса, као и закључивање уговора о раду запослених - навео је Кецман. 

Он је напоменуо да ће до 15. септембра власници бити упозоравани да дјеловање ускладе са законом, а потом ће услиједити појачан надзор и строго санкционисање свих неправилности. 

Кецман је најавио да ће на јесен услиједити и појачан надзор клаоница, печењара и месница. 

-Од 1. октобра градски инспектори ће на терен у појачане контроле одлагања животињског отпада, те хигијене приликом обраде и продаје меса - појаснио је Кецман и напоменуо да ће и ове контроле бити ригорозне и кажњени сви који не буду поштовали правила.

Коментари 0
Повезане вијести
У 43 случаја изречена забрана даљег пружања услуга "стан на дан" У 43 случаја изречена забрана даљег пружања услуга "стан на дан"
Инспекција у појачаној контроли промета преко фискалних каса, изречено 543.000 КМ казни Инспекција у појачаној контроли промета преко фискалних каса, изречено 543.000 КМ казни
Пет узорака безалкохолног пића "прајм" упућено на лабораторијску анализу Пет узорака безалкохолног пића "прајм" упућено на лабораторијску анализу
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 6m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    4h 39m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 16m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    4h 45m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    4h 43m
    0