Појачана контрола учесника у саобраћају

20.07.2020. 10:59
0
ИЗВОР: Srpska.info

Министарство унутрашњих послова РС ове седмице спровешће појачану контролу учесника у саобраћају, са акцентом на контролу возача мотоцикла, лаког мотоцикла, мопеда, бицикла и електричних тротинета.

У току јула и августа 2018. и 2019. године евидентиран је највећи број саобраћајних незгода – 19 одсто од укупног броја незгода у наведеним годинама, саопштено је из МУП РС.

– Подаци говоре да су возачи моторних возила најугроженији у саобраћају, јер је од укупног броја смртно страдалих било 23 или 29,5 одсто њих. Пјешака је страдало 14 или 17,9 одсто, док су на трећем мјесту по угрожености возачи мотоцикала – 12 или 15,4 одсто. У јулу и августу 2018. и 2019. године смртно је страдало пет бициклиста или 6,4 одсто. Током контроле у саобраћају биће кориштени службени мотоцикли – кажу у МУП РС и напомињу да је у току кампања „Вози опрезно, путуј безбједно“, коју ово министарство спроводи током јула и августа на подручју цијеле Српске.

– Апелујемо на све учеснике у саобраћају да се придржавају прописа и вожњу прилагоде условима на путу и временским приликама – поручују из МУП РС.

Коментари 0
Повезане вијести
На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
Пол Погба: Одузето ми је све што сам изградио у професионалној каријери Пол Погба: Одузето ми је све што сам изградио у професионалној каријери
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    15h 29m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    13h 31m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    12h 24m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    12h 29m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    11h 32m
    1