Појачане снаге италијанског КФОР-а на мосту на Ибру

04.09.2024. 12:08
0
ИЗВОР: srna.rs

На главном мосту на ријеци Ибар у Косовској Митровици, који дијели сјеверни српски дио од јужног албанског дијела овог града, јутрос су поново присутне појачане снаге италијанског Кфора.

Ријеч је о редовној вежби која ће, према њиховој најави, трајати у преподневним сатима, јавио је РТС.

Карабињери су од упада полиције у зграде институција Владе Србије у сјеверном дијелу Косовске Митровице појачали своје снаге на главном мосту на ријеци Ибар, а у два наврата су формирали кордон ширином коловозног дела моста.

Додатно распоређивање су најприје објаснили превентивним, да би касније саопштили да је у питању периодична вјежба осигуравања безбједности.

Истовремено, такозвана косовска полиција већ шести дан блокира зграде српских институција на сјеверу Косова и Метохије, не дозвољавајући Србима да дођу на своја радна мјеста.

На зградама су табле са натписима више министарстава привремене владе у Приштини, а скинути су називи српских институција.

Такозвана косовска полиција упала је у петак, 30. августа, у зграде Привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО фонда, просторије Канцеларије за Косово и Метохију, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Коментари 0
Повезане вијести
Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији Вучић најављује нове мјере за заштиту Срба на Косову и Метохији
Ухапшен Александар Арсенијевић Ухапшен Александар Арсенијевић
Претучено и ухапшено неколико српских младића у Косовској Митровици Претучено и ухапшено неколико српских младића у Косовској Митровици
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 9m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 51m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 19m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 40m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 49m
    0