Pojačane snage italijanskog KFOR-a na mostu na Ibru

04.09.2024. 12:08
0
IZVOR: srna.rs

Na glavnom mostu na rijeci Ibar u Kosovskoj Mitrovici, koji dijeli sjeverni srpski dio od južnog albanskog dijela ovog grada, jutros su ponovo prisutne pojačane snage italijanskog Kfora.

Riječ je o redovnoj vežbi koja će, prema njihovoj najavi, trajati u prepodnevnim satima, javio je RTS.

Karabinjeri su od upada policije u zgrade institucija Vlade Srbije u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pojačali svoje snage na glavnom mostu na rijeci Ibar, a u dva navrata su formirali kordon širinom kolovoznog dela mosta.

Dodatno raspoređivanje su najprije objasnili preventivnim, da bi kasnije saopštili da je u pitanju periodična vježba osiguravanja bezbjednosti.

Istovremeno, takozvana kosovska policija već šesti dan blokira zgrade srpskih institucija na sjeveru Kosova i Metohije, ne dozvoljavajući Srbima da dođu na svoja radna mjesta.

Na zgradama su table sa natpisima više ministarstava privremene vlade u Prištini, a skinuti su nazivi srpskih institucija.

Takozvana kosovska policija upala je u petak, 30. avgusta, u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO fonda, prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji
Uhapšen Aleksandar Arsenijević Uhapšen Aleksandar Arsenijević
Pretučeno i uhapšeno nekoliko srpskih mladića u Kosovskoj Mitrovici Pretučeno i uhapšeno nekoliko srpskih mladića u Kosovskoj Mitrovici
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 2m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 44m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 12m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 33m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 42m
    0