Појачати контролу примјене мјера, забране окупљања и ношење заштите

04.05.2020. 15:31
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одржала је данас у Палати Републике састанак на тему провођења Уредбе са законском снагом о измјенама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, на којем је изражена забринутост због пораста броја позитивних особа на вирус корона у Српској.

Овом приликом наглашено је да је потребно појачати контролу примјене мјера, које подразумијевају забрану окупљања, као и обавезно ношење заштитне опреме.

На састанку је указано на потребу да се са посебном пажњом контролишу поједници који имају потврду за кретање издату од стране послодавца, уз напомену да поменута потврда важи само од мјеста становања до радног мјеста, те да се не може користити на другој релацији, нити ван радног времена.

Током састанка је размотрена могућност прерасподјеле запослених у оквиру Републичке управе за инспекцијске послове како би, поред контроле на граничним прелазима, било омогућено провођење ефикасније контроле и у унутрашњости Републике Српске, саопштено је Бироа за односе са јавношћу.

На састанку су учествовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и в.д. директора Републичке управе за инспекцијске послове Драгутин Шкребић.

Коментари 0
Повезане вијести
Сви се богате, само Додик осиромашио Сви се богате, само Додик осиромашио
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 53m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 26m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 52m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 5m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 34m
    3