Појефтинио гас у Републици Српској

11.09.2019. 11:21
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Цијене гаса у Републици Српској пале су за шест до осам фенинга по литру, док цијене осталих нафтних деривата мирују и према најавама нафташа, неће бити мијењане у идуће три седмице, без обзира на кретања на свјетском тржишту.

Цијене нафте на свјетском тржишту константно расту већ четири седмице, па је тако барел на лондонском тржишту прошле седмице поскупио за 1,8 одсто  и износио је 61,54 долара, док је на америчком тржишту барел поскупио за 2,6 одсто, на 56,62 долара.

Секретар групације за промет нафтом и нафтним дериватима при Привредној комори РС Зоран Берак истиче за "Глас Српске" да упркос таквим кретањима на свјетском тржишту дистрибутери нафте и нафтних деривата у Српској неће мијењати своје цијене у наредне три седмице.

-Само у случају да након три седмице цијене наставе да расту на свјетском тржишту, дистрибутери ће бити принуђени да повећају цијене на бензинским пумпама-, рекао је Берак.

На пумпама -Крајинапетрола- у Бањалуци возачи издавајају 0,99 КМ за литар гаса, умјесто досадашњих 1,07 КМ, док је за литар дизела потребно издвојити од 2,27 до 2,37 КМ. Литар бензина 95 кошта 2,26 КМ, док се бензин 98 продаје за 2,36 марака.

Гас је појефтинио и на -Петроловим- пумпама у Бањалуци, док цијене осталих нафтних деривата нису мијењали дуже вријеме.

-Имамо јефтини и скупи дизел, па је цијена првог 2,27 КМ, док овај други кошта 2,35 КМ по литру. За литар бензина 95 потремно је издвојити 2,25 КМ, а бензин 98 немамо. Не очекујемо промјене у скорије вријеме-, истакли су на једној од -Петролових- пумпи за Глас Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ Од 1. јануара гас скупљи за 3,9 одсто у ФБиХ
Обављене консултације, не би требало да дође до обуставе гаса Обављене консултације, не би требало да дође до обуставе гаса
Због одлуке Бугарске доћи ће до значајног повећања цијене гаса Због одлуке Бугарске доћи ће до значајног повећања цијене гаса
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    3h 31m
    6
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 27m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    21h 12m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    18h 11m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    19h 23m
    0