Покушан напад дроновима на Москву (ВИДЕО)

30.07.2023. 09:55
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Украјински дронови погодилии су Москву рано јутрос, ранивши једну особу и оштетивши зграде, а летови на Аеродрому Внуково обустављени су, објавила је новинска агенција ТАСС позивајући се на службене изворе.

Руско Министарство одбране касније је саопштило је да су украјинске снаге покушале јутрос да са три дрона изврше терористички напад на Москву.

- Током јутра ометен је покушај терористичког напада украјинских снага са дроновима. Један од дронова уништен је у ваздуху изнад територије области Одинтовски. Два су ометена електронским уређајима и пала су на ненасељени дио Москве - наводи се у саопштењу.

Нешто раније је градоначелник Москве Сергеј Собањин на "Телеграму" објавио да су украјински дронови напали руску пријестоницу.

- Украјински дронови напали су Москву рано у недјељу, али није било жртава - рекао је градоначелник Сергеј Собјанин.

У објави на Телеграму написао је да су двије пословне зграде у граду извана "мало оштећене" и додао да "жртава нема".

Слике које је објавио ТАСС показују оштећења на прозорима високе зграде. Зграда се налази у насељу Пресненски у Москви, а користи је руско Министарство дигиталног развоја, комуникација и масовних медија.

Аеродром је затворен за доласке и одласке, саопштила је агенција.

Украјинска влада није одмах одговорила на захтјев за коментар.

Русија је у понедјељак рекла да ће оштро узвратити Украјини након што су два дрона оштетила зграде у Москви, с једним нападом близу зграде у којој војска одржава брифинге о ономе што Русија назива својом “специјалном војном операцијом” у Украјини.

Замјеник украјинског премијера Михајло Федоров рекао је тада да ће бити нових напада дроновима. У међувремену, објављен је  и снимак тренутка када је дрон погодио зграду у Москви.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    23h 19m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    8h 52m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    23h 29m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    8h 58m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    8h 56m
    0