Пола милиона КМ за обнову Саборне цркве у Мостару

21.03.2023. 21:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изразио је задовољство што је Градска управа приликом креирања буџета нашла начин да са пола милиона КМ помогне обнову Саборне цркве Свете Тројице у Мостару.

Миливојевић је изразио наду да ће и градоначелник Мостара Марио Кордић и предсједник Вијећа Салем Марић бити укључени и помоћи у тражењу новца са виших нивоа власти да се коначно заврши једини велики вјерски објекат у БиХ који није обновљен.

Он је у вези са документом градског буџета за ову годину изразио задовољство што постоји раст прихода и буџета и да је то сигурно дијелом заслуга и Градске управе и Градског вијећа.

Говорећи о буџету, Миливојевић је изразио наду да ће сви пројекти који су започети бити завршени и да ће се наставити истим темпом са додатним пројектима.

Миливојевић је рекао и да је задовољан што су његови ранији амандмани значајно уважени и да ће подржати овај документ.

- Драго ми је да ће ове године неки од великих пројеката посебно када је ријеч о водоснабдијевању Житомислића, Губавице, Пијесака или Косора бити завршени. Тражио сам да се значајније посветимо питању водоснабдијевања, не само у насељу Жељуша које нема никако воду, него у цијелом том дијелу које се снабдијева из изворишта Салаковац - рекао је Миливојевић.

Он је додао да је то капитални пројекат и да се ове године треба почети са санацијом цјевовода, чиме ће бити уштеђене знатне количине воде.

- Надам се да ћемо заокружити ту финансијску конструкцију и да ће сви који се снабдијевају из Салаковца бити ријешени - рекао је Миливојевић.

Миливојевић је затражио да се у приједлогу буџета на ставци за адвент, Нову годину и Рамазан од 325.000 КМ уврсти и ставка за Православну нову годину чиме би искорачили и на том пољу и задовољили још један дио популације Мостара, што је и усвојено.

Миливојевић је затражио и да се накнада од електропривреда која је пренесена из прошле године а чија је намјена за асфалтирање на подручју Жељуше и Лишана од 90.000 КМ остави у буџету, а да се нови износ од 80.000 КМ усмјери на асфалтирање у Ходбини, што је исто усвојено.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић присуствовао литургији у Саборном храму Свете Тројице (ФОТО) Божовић присуствовао литургији у Саборном храму Свете Тројице (ФОТО)
Патријарх Порфирије: Молићу Бога да свим народима у Мостару и Херцеговини да мир Патријарх Порфирије: Молићу Бога да свим народима у Мостару и Херцеговини да мир
Јак земљотрес погодио БиХ Јак земљотрес погодио БиХ
Најчитаније
 • Погинуо директор Студентског дома у Фочи
  16h 29m
  0
 • Познато стање директора КПЗ Фоча: Више од 24 сата лежао повријеђен
  12h 49m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  2h 40m
  0
 • Божовић присуствовао литургији у Саборном храму Свете Тројице (ФОТО)
  21h 18m
  0
 • Џудо судија из Бањалуке спасао живот младој такмичарки на првенству Балкана
  21h 8m
  0