Полагањем вијенаца у Источној Илиџи обиљежен 9. јануар - Дан Републике Српске (ФОТО)

09.01.2022. 13:41
0
ИЗВОР: Катера

Представници Општинске борачке организације "Илиџански борац" и општине Источна Илиџа јутрос су положили вијенце на Војничком гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу, на спомен-капели у Војковићима, спомен-обиљежју на Кули, спомен-обиљежју у Касиндолу и спомен-плочи на Добрињи 4, чиме је обиљежен данашњи празник 9. јануар - Дан Републике Српске.

Предсједник БО "Илиџански борац" Слободан Маунага истакао је да је Мали Зејтинлик мјесто на којем  почивају најбољих српских синова и да, према његовим ријечима, Српску коју су они створили не смијемо дати никоме.

- Од 1992. до 1995. године стварали смо Републику Српску, били смо једно, нисмо се дијелили и успјели смо да одбанимо ове просторе, као и простор Српске Илиџе – рекао је Маунага новинарима, позивајући на јединство српског народа.

Слика

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић становницима Републике Спске и Српске Илиџе честитао је крсну славу Светог архиђакона Стефана.

- Квадратни метри овог простора су најскупље плаћени у читавој Републици Српској и то је опомена, путоказ и светионик ка којем треба да идемо и тежимо, како бисмо Српску учинили бољим и праведнијим и мјестом за живот – истакао је Божовић.

Слика

Према програму обиљежавања вечерас у 20.00 часова предвиђен је ватромет на Илињачи изнад Војковића.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    7h 20m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    21h 34m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    19h 41m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    18h 29m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    4h 56m
    0