Полагањем вијенаца у Источној Илиџи обиљежен 9. јануар - Дан Републике Српске (ФОТО)

09.01.2022. 13:41
0
ИЗВОР: Катера

Представници Општинске борачке организације "Илиџански борац" и општине Источна Илиџа јутрос су положили вијенце на Војничком гробљу "Мали Зејтинлик" на Сокоцу, на спомен-капели у Војковићима, спомен-обиљежју на Кули, спомен-обиљежју у Касиндолу и спомен-плочи на Добрињи 4, чиме је обиљежен данашњи празник 9. јануар - Дан Републике Српске.

Предсједник БО "Илиџански борац" Слободан Маунага истакао је да је Мали Зејтинлик мјесто на којем  почивају најбољих српских синова и да, према његовим ријечима, Српску коју су они створили не смијемо дати никоме.

- Од 1992. до 1995. године стварали смо Републику Српску, били смо једно, нисмо се дијелили и успјели смо да одбанимо ове просторе, као и простор Српске Илиџе – рекао је Маунага новинарима, позивајући на јединство српског народа.

Слика

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић становницима Републике Спске и Српске Илиџе честитао је крсну славу Светог архиђакона Стефана.

- Квадратни метри овог простора су најскупље плаћени у читавој Републици Српској и то је опомена, путоказ и светионик ка којем треба да идемо и тежимо, како бисмо Српску учинили бољим и праведнијим и мјестом за живот – истакао је Божовић.

Слика

Према програму обиљежавања вечерас у 20.00 часова предвиђен је ватромет на Илињачи изнад Војковића.

Коментари 0
Повезане вијести
Јавни позив за пријаву вокалних солиста на Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023.“ Јавни позив за пријаву вокалних солиста на Омладински музички фестивал „Источна Илиџа 2023.“
Програм манифестације "Дани Касиндолског батаљона" Програм манифестације "Дани Касиндолског батаљона"
Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО) Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО)
Најчитаније
 • Димљени козји деликатес сир Марка Николића из Сокоца (ФОТО)
  22h 32m
  0
 • У судару аутобуса и аутомобила повријеђено десеторо дјеце
  5h 22m
  1
 • Радници Српске због дугова остали без осигурања
  9h 27m
  0
 • Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО)
  8h 28m
  0
 • Служен парастос за 24 свирепо убијена српска цивила
  6h 7m
  2