Polaganjem vijenaca u Istočnoj Ilidži obilježen 9. januar - Dan Republike Srpske (FOTO)

09.01.2022. 13:41
0
IZVOR: Katera

Predstavnici Opštinske boračke organizacije "Ilidžanski borac" i opštine Istočna Ilidža jutros su položili vijence na Vojničkom groblju "Mali Zejtinlik" na Sokocu, na spomen-kapeli u Vojkovićima, spomen-obilježju na Kuli, spomen-obilježju u Kasindolu i spomen-ploči na Dobrinji 4, čime je obilježen današnji praznik 9. januar - Dan Republike Srpske.

Predsjednik BO "Ilidžanski borac" Slobodan Maunaga istakao je da je Mali Zejtinlik mjesto na kojem  počivaju najboljih srpskih sinova i da, prema njegovim riječima, Srpsku koju su oni stvorili ne smijemo dati nikome.

- Od 1992. do 1995. godine stvarali smo Republiku Srpsku, bili smo jedno, nismo se dijelili i uspjeli smo da odbanimo ove prostore, kao i prostor Srpske Ilidže – rekao je Maunaga novinarima, pozivajući na jedinstvo srpskog naroda.

Slika

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović stanovnicima Republike Spske i Srpske Ilidže čestitao je krsnu slavu Svetog arhiđakona Stefana.

- Kvadratni metri ovog prostora su najskuplje plaćeni u čitavoj Republici Srpskoj i to je opomena, putokaz i svetionik ka kojem treba da idemo i težimo, kako bismo Srpsku učinili boljim i pravednijim i mjestom za život – istakao je Božović.

Slika

Prema programu obilježavanja večeras u 20.00 časova predviđen je vatromet na Ilinjači iznad Vojkovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži Prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini Omladinska banka Istočna Ilidža – drugi poziv za mlade u 2024. godini
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    6h 13m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    18h 50m
    2
  • Krađa u Palama
    4h 31m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    22h 38m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    3h 46m
    0