Поледица и засњежени коловози на планинским превојима

22.01.2022. 09:38
0
ИЗВОР: Катера

Саобраћај се овог јутра на већини путева у Републици Српској одвија без застоја, по сувим и мјестимично влажним коловозима.

- Због израженог мраза и ниских температура скрећемо пажњу на поледицу, која је најизраженија у вишим, планинским предјелима, преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз. Возачима савјетујемо да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме - саопштено је из АМС Републике Српске.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

ФБиХ:

Због радова у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часовима (23:30 до 04:30 часова) саобраћај обуставља.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Јабланица-Мостар (Комадиново врело до моста Бегића и Беговића), Груде-Љубушки (на излазу из Груда) и Столац-Хутово (у мјесту Церовица).

Гранични прелази: 

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Коментари 0
Повезане вијести
Тамара Тошић најмлађи пењач на ферати Соколов пут Тамара Тошић најмлађи пењач на ферати Соколов пут
Од 5. марта обустава саобраћаја на путу Фоча-Сарајево Од 5. марта обустава саобраћаја на путу Фоча-Сарајево
Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра
Најчитаније
  • Након свађе суграђанину пуцао у главу
    11h 47m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    7h 13m
    0
  • Посни роштиљ од кромпира
    7h 23m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    7h 28m
    0
  • Српска легализује исплату плате у коверти
    6h 7m
    0