Полицајци у Бањалуци спасили два живота

23.08.2021. 13:51
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Полицијске управе Бањалука су у претходна три дана спасили два живота у овом граду, спријечивши скакање са моста и утапање у ријеци Врбас.

Како је потврђено "Независним новинама", за ове подвиге заслужни су полицајци Немања Репајић и Небојша Топаловић, те Далибор Тешић и Милош Каблар.

Наиме, полицији је 20. августа, око 15.30 часова, пријављено да се на огради моста у насељу Траписти налази жена која има намјеру да скочи у ријеку Врбас. 

- Брзом интервенцијом полицајаца, доласком на лице мјеста и потврдом навода пријаве, они су разговором успјели одговорити женско лице од намјере да скочи у ријеку- рекли су из полиције.

У овој интервенцији су, како је потврђено "Независним новинама", учествовали Тешић и Каблар.

Три дана касније, припадницима Полицијске управе Бањалука је, 15 минута након поноћи, пријављено да је непознати мушкарац са моста "Патре" скочио у ријеку Врбас. 

- Ефикасном реакцијом полицијских службеника, доласком на мјесто догађаја, полицајац је скочио у ријеку те након кратког времена успио пронаћи непознатог мушкарца чије је тијело било испод воде и уз помоћ грађанина извадити га на обалу- рекли су из полиције.

У овој акцији су, сазнајемо, учествовали Топаловић и Репајић, који је скочио у ријеку.

До доласка екипе Службе хитне медицинске помоћи унесрећеном мушкарцу је пружена прва помоћ и враћена функција дисања те је превезен у УКЦ Републике Српске на даље лијечење.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен Аутом се закуцао у радар у Прњавору па ухапшен
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 14m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 12m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    14h 38m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    12h 53m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    14h 32m
    0