Полиција Источног Сарајева набавила свој „пресретач“

26.08.2020. 14:19
2
ИЗВОР: Катера

Полицијска управа Источно Сарајево обезбиједила је набавку новог моторног возила, које ће бити специјално опремљено за мјерење брзине других учесника у саобраћају и санкционисање оних који прекрше правила у саобраћају.

Начелник Сектора полиције Милан Чворо рекао је новинарима да је у склопу појачане контроле учесника у саобраћају на територији Полицијске управе Источно Сарајево активан „пресретач“.

- Од 3. септембра на подручју Полицијске управе налазиће се возило „пресретач“ с циљем контроле брзине, утврђивања степена алкохолисаности и присуства опојних дрога и психоактивних лијекова у организму – каже Чворо.

Чворо додаје да ће Полицијска управа Источно Сарајево у наредном периоду добити свој „пресретач“, који ће бити застално на подручју које ова Управа оперативно покрива.

Тренутно, док не стигне нови „пресретач“ у Источно Сарајеву, на путевима широм Сарајевско-романијске регије „патролираће“ замјена из Бањалуке у виду путничког возила „хјундаји“ црне боје.

Незванично сазнајемо и оно што је важно за све возаче, возило које ће стићи на територију коју оперативно покрива ПУ Источно Сарајево је путничко моторно возило бијели „голф“ седме генерације.

Уређај у пресретачу има могућност да ради у различитим условима, па тако „пресретачи“ могу да у стању мировања измјере брзину возила у одласку и доласку које прође крај њих, да мјере брзину проласка возила у покрету, те трећи начин је да у покрету мјере брзину возила испред њих и заустављају их.

Са овим уређајима које „пресретачи“ посједују смањена је могућност за малверзације и злоупотребе, а казне су прописане пропорционално од прекорачења брзине.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Akcija METLA! 29.08.2020. 11:33
    HOCE LI IJEDNA PUTNA SLUZBA POMESTI PIJESAK SA CESTE OD:
    VRACA RASKRSCE-PA MAKAR KAMION PIJESKA IMA DO FOCE!
    *KOME PLACAMO ODRZAVANJE PUTA* POMELI SE DABOGDA SA VLASTI, PRESJELA VAM POGACA SEDMOG JANUARA!
  • Generic placeholder image
    Speed (droga) 29.08.2020. 11:28
    Manite se saobracaja, hapsite ove sto obljubljuju maljoljetnice i dilaju brzu* drogu. Nemate pojma sta vam djeca rade nocu vani!
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 56m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 41m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 40m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 52m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 46m
    0