Policija Istočnog Sarajeva nabavila svoj „presretač“

26.08.2020. 14:19
2
IZVOR: Katera

Policijska uprava Istočno Sarajevo obezbijedila je nabavku novog motornog vozila, koje će biti specijalno opremljeno za mjerenje brzine drugih učesnika u saobraćaju i sankcionisanje onih koji prekrše pravila u saobraćaju.

Načelnik Sektora policije Milan Čvoro rekao je novinarima da je u sklopu pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na teritoriji Policijske uprave Istočno Sarajevo aktivan „presretač“.

- Od 3. septembra na području Policijske uprave nalaziće se vozilo „presretač“ s ciljem kontrole brzine, utvrđivanja stepena alkoholisanosti i prisustva opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu – kaže Čvoro.

Čvoro dodaje da će Policijska uprava Istočno Sarajevo u narednom periodu dobiti svoj „presretač“, koji će biti zastalno na području koje ova Uprava operativno pokriva.

Trenutno, dok ne stigne novi „presretač“ u Istočno Sarajevu, na putevima širom Sarajevsko-romanijske regije „patroliraće“ zamjena iz Banjaluke u vidu putničkog vozila „hjundaji“ crne boje.

Nezvanično saznajemo i ono što je važno za sve vozače, vozilo koje će stići na teritoriju koju operativno pokriva PU Istočno Sarajevo je putničko motorno vozilo bijeli „golf“ sedme generacije.

Uređaj u presretaču ima mogućnost da radi u različitim uslovima, pa tako „presretači“ mogu da u stanju mirovanja izmjere brzinu vozila u odlasku i dolasku koje prođe kraj njih, da mjere brzinu prolaska vozila u pokretu, te treći način je da u pokretu mjere brzinu vozila ispred njih i zaustavljaju ih.

Sa ovim uređajima koje „presretači“ posjeduju smanjena je mogućnost za malverzacije i zloupotrebe, a kazne su propisane proporcionalno od prekoračenja brzine.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Akcija METLA! 29.08.2020. 11:33
    HOCE LI IJEDNA PUTNA SLUZBA POMESTI PIJESAK SA CESTE OD:
    VRACA RASKRSCE-PA MAKAR KAMION PIJESKA IMA DO FOCE!
    *KOME PLACAMO ODRZAVANJE PUTA* POMELI SE DABOGDA SA VLASTI, PRESJELA VAM POGACA SEDMOG JANUARA!
  • Generic placeholder image
    Speed (droga) 29.08.2020. 11:28
    Manite se saobracaja, hapsite ove sto obljubljuju maljoljetnice i dilaju brzu* drogu. Nemate pojma sta vam djeca rade nocu vani!
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 44m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 39m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 44m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 33m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 42m
    3