Полиција истражује узрок кратера на Јаруну, пронађена два падобрана

11.03.2022. 08:25
0
ИЗВОР: СРНА

Полиција спроводи увиђај након пада објекта из ваздуха на загребачком Јаруну, гдје су пронађени кратер и два падобрана, саопштило је Министарство унутрашњих послова Хрватске.

Из МУП-а су навели да су на терену полицијски тимови специјализовани за поступање и реаговање код такве врсте догађаја, те да нема разлога за узнемиреност грађана.

У саопштењу се додаје да је загребачка полиција синоћ након 23.00 часа добила више дојава грађана да су на ширем подручју Јаруна осјетили детонацију којој је претходио пад објекта из ваздуха.

- На мјесто дојаве хитно су упућене полицијске патроле које су на зеленој површини пронашле кратер, док су у широј зони пронашле два падобрана, за које смо такође претходно примили дојаве грађана - истакли су из МУП-а.

Полиција је обезбиједила ужу и ширу зону мјеста догађаја гдје се обавља увиђај, уз учешће свих надлежних служби.

За сада полиција нема дојава о повријеђеним лицима на подручју шире зоне мјеста догађаја, а оштећено је неколико паркираних возила.

МУП је медије позвао "на одговорно извјештавање јавности те изношење провјерених информација добијених од надлежних служби, а како би спријечили ширење дезинформација".

Грађанима је упућен позив да путем друштвених мрежа не дијеле снимке и фотографије с мјеста догађаја те молба да, ако се затекну у зони поступања полиције, поступе према упутствима полицијских службеника.

Хрватски медији преносе да је експлозија на Јаруну престрашила многе Загрепчане, а чула се до кварта Трешњевка, као и да су полиција и ватрогасци оградили подручје око велике рупе у асфалту.

Пут и паркиралиште препуни су крхотина и асфалта, а очевици су навели да су видјели кратер пречника три метра који је био препун авионских дијелова.

Стручњак за војну авијацију и уредника портала "Ратна зона" (War zone) Тајлер Роговеј Тyлер Рогоwаy сматра да би неидентификовани летећи објекат који се срушио у Загребу према свему судећи могао бити извиђачки дрон "Ту-141 Strizh, који је највјероватније стигао из Украјине.

- Чврсто вјерујемо да је ријеч о извиђачком дрону који изгледа као ракета. Сигурно се озбиљно покварио, прелетио цијелу Мађарску и на крају срушио у Загребу - навео је Роговеј, додајући да Украјинци једини на свијету користе дрон Ту-141.

Коментари 0
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
На данашњи дан почео егзодус Срба из Западне Славоније На данашњи дан почео егзодус Срба из Западне Славоније
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 5m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 38m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 4m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 17m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 46m
    3