Полиција на трагу провалницима у храмове

13.10.2020. 17:40
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Полиција у Требињу је на трагу починиоца који је за четири дана на подручју овога града учествовао у провалама у двије православне цркве.

Синиша Лакета, начелник Полицијске управе Требиње, на деветомјесечној прес-конференцији ове управе потврдио је да су запримили двије пријаве о овим кривичним дјелима почињеним почетком октобра те да се ради о крађи и покушају крађе.

-Највјероватније се ради о једном извршиоцу, односно, о истом извршиоцу-, рекао је Лакета и додао да се интензивно ради на расвјетљавању ових кривичних дјела.

Он је прецизирао да је у првом случају, а ријеч је о крађи у Цркви Светог Пантелејмона у требињском приградском мјесту Алексина Међа, након провале украдено око 600 КМ, а да је у другом случају покушана провала у Цркву Светог Николе у Мркоњићима, али није украдено ништа, већ су само оштећена врата.

Занимљиво је да су лопови у претходним годинама Цркву Светог Николе, у којој се крстио Свети Василије, пљачкали седам пута, али су из Црквеног одбора, поучени тиме, уградили врата која се не могу лако обити и вјероватно на тај начин спријечили провалу, док је црква у Алексиној Међи, и поред жељезних врата, ипак опљачкана.

-И у претходним годинама имали смо низ кривичних дјела која су почињена на штету Српске православне цркве и већина њих је расвијетљена, а лица су приведена правди-, рекао је Лакета, не желећи да наводи њихова имена, иако је познато да су у ранијем периоду откривена двојица Требињаца, извјесни Бошковић и Вукаловић.

Лакета, међутим, наводи и чињеницу да је мигрантска криза довела до ситуације да су и мигранти показивали склоности ка оваквим кривичним дјелима.

То ипак, како додаје, не мора значити да су ова кривична дјела, која је полиција оквалификовала као крађу и крађу у покушају, везана за мигранте, јер се истрага наставља.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • Бабићи, њих 12, крстило се на празник Светог Василија
    6h 13m
    0
  • Нада за Александрово лијечење поликлиника у Нишу – Будимо хумани!
    3h 59m
    0
  • Трошкови транспорта велика брига родитеља - Помозимо Милошу!
    7h 1m
    0
  • Сјећање на катастрофалне поплаве које су погодиле Српску, Србију и ФБиХ
    49m
    2
  • Завод за запошљавање Српске израдио оптимистичан план: Посао за 27.000 радника
    7h 6m
    0