Полиција о драми у сарајевској школи: Два ученика избодена, трећи основац ухапшен

28.05.2024. 18:57
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Два ученика деветог разреда Основне школе "Бехаудин Селмановић" задобила су повреде оштрим предметом, а малољетни извршилац, поменутог дјела, такође ученик деветог разреда је ухапшен у поподневним сатима, саопштено је из МУП-а КС.

- Данас око 13.15 сати, особље Основне школе 'Бехаудин Селмановић' обавијестило је ПУ Нови Град да је један ученик задобио повреду оштрим предметом, а коју му је у школском простору нанио његов вршњак, такође ученик - наводи се у саопштењу.

Повријеђеном ученику је, како се додаје, помоћ указана на КЦУС, гдје су му констатоване тешке повреде и гдје је задржан на даљњем лијечењу.

- Повреду оштрим предметом је задобио још један ученик IX разреда и њему су констатоване лакше повреде - наводи се у саопштњу у којем се додаје да је увиђајем руководила тужитељка Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

- У послијеподневним сатима, малољетни извршилац је лишен слободе због основа сумње да је починио кривична дјела "Убиство у покушају" и "Лакша тјелесна повреда" и над њим се врши криминалистичка обрада - прецизира се у саопштењу МУП-а КС.

Како су истакли у саопштењу, с обзиром на чињеницу да је ријеч о малољетницима, Управа полиције и КТКС више детаља неће саопштавати.

Коментари 0
Повезане вијести
Сарајево тајно успоставља војну сарадњу са Кијевом? Сарајево тајно успоставља војну сарадњу са Кијевом?
Ухапшена жена због сумње да је помагала лицима која су покушала убиство Ухапшена жена због сумње да је помагала лицима која су покушала убиство
Од морбила преминуо младић у Сарајеву Од морбила преминуо младић у Сарајеву
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    10h 20m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    11h 55m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    20h 19m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    19h 16m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    13h 59m
    9