Полиција Српске прославља крсну славу: МУП кључ стабилности и безбједности грађана

21.11.2022. 14:12
0
ИЗВОР: srna.rs/lat.rtrs.tv

Министарство унутрашњих послова Републике Српске прославља данас крсну славу - Аранђеловдан.

Тим поводом у Бањалуци је отворен новоизграђени објекат Полицијске академије и објекат Центра за обуку, који је саграђен за потребе Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије.

Полицијска академија састоји се од два одвојена објекта, и то наставне зграде и интерната са амфитеатром. Објекат наставне зграде има четири кабинета капацитета по 30 мјеста, конференцијску салу капацитета 50 мјеста, библиотеку са читаоницом, девет учионица и канцеларије за наставно особље.

Укупан капацитет интерната је 125 соба са 500 кревета. Собе су распоређене у два крила на четири етаже. Свака соба има купатило и опремљене су за смјештај четири кадета. Амфитеатар је смјештен у централном дијелу објекта интерната и капацитета је 500 столица. Опремљен је са потребним наставним средствима и училима неопходним за извођење наставе.

Отворен је и објекат Центра за обуку, првенствено намијењен за смјештај припадника Жандармерије и САЈ-а за вријеме похађања обука у Центру за обуку.

Претходно су потписани уговори са кадетима 25. класе Полицијске академије основне полицијске обуке и 11. класе за Специјалну анититерористичку јединицу.

Свечаностима обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске присуствују предсједник Републике Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Рапорт Додику предао је командир Почасне јединице МУП-а Републике Српске Витомир Петричевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука
Најстарији Србин у Бихаћу Чедо Бањац прославио Јовањдан Најстарији Србин у Бихаћу Чедо Бањац прославио Јовањдан
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 9m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 14m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 23m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 2m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 30m
    0