Полиција Српске прославља крсну славу: МУП кључ стабилности и безбједности грађана

21.11.2022. 14:12
0
ИЗВОР: srna.rs/lat.rtrs.tv

Министарство унутрашњих послова Републике Српске прославља данас крсну славу - Аранђеловдан.

Тим поводом у Бањалуци је отворен новоизграђени објекат Полицијске академије и објекат Центра за обуку, који је саграђен за потребе Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије.

Полицијска академија састоји се од два одвојена објекта, и то наставне зграде и интерната са амфитеатром. Објекат наставне зграде има четири кабинета капацитета по 30 мјеста, конференцијску салу капацитета 50 мјеста, библиотеку са читаоницом, девет учионица и канцеларије за наставно особље.

Укупан капацитет интерната је 125 соба са 500 кревета. Собе су распоређене у два крила на четири етаже. Свака соба има купатило и опремљене су за смјештај четири кадета. Амфитеатар је смјештен у централном дијелу објекта интерната и капацитета је 500 столица. Опремљен је са потребним наставним средствима и училима неопходним за извођење наставе.

Отворен је и објекат Центра за обуку, првенствено намијењен за смјештај припадника Жандармерије и САЈ-а за вријеме похађања обука у Центру за обуку.

Претходно су потписани уговори са кадетима 25. класе Полицијске академије основне полицијске обуке и 11. класе за Специјалну анититерористичку јединицу.

Свечаностима обиљежавања крсне славе МУП-а Републике Српске присуствују предсједник Републике Милорад Додик, српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић и предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Рапорт Додику предао је командир Почасне јединице МУП-а Републике Српске Витомир Петричевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Припадници ПУ Источно Сарајево обиљежили Дан сјећања на погинуле припаднике полиције (ФОТО) Припадници ПУ Источно Сарајево обиљежили Дан сјећања на погинуле припаднике полиције (ФОТО)
Татјана Мотика из Источног Сарајева већ 18 година у служби грађана Српске Татјана Мотика из Источног Сарајева већ 18 година у служби грађана Српске
Евидентирано 28 кривичних дјела угрожавања сигурности, четири на друштвеним мрежама Евидентирано 28 кривичних дјела угрожавања сигурности, четири на друштвеним мрежама
Најчитаније
 • Сокочанин ухапшен због убиства у покушају
  22h 0m
  0
 • Посни медењаци
  22h 52m
  0
 • Колико младенце у Српској данас кошта просјечна свадба
  21h 7m
  4
 • Дјечак на вјечној стражи: Прича о Споменку Гостићу и бесмислу рата
  17h 46m
  3
 • Три лица ушла у обиљежено минско поље, једно погинуло
  13h 13m
  1