Полиција Српске у акцији "Стаза" заплијенила 400 килограма марихуане

01.02.2022. 18:58
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Дилери ухапшени у акцији "Стаза“ већ дуго времена су били на мети полиције, а декодирањем апликације Скај им је задан завршни ударац, сазнаје Српскаинфо.

У поменутој акцији, у уторак ујутру ухапшено је 19 особа, док се један од осумњичених не налази у БиХ и за њим ће вјероватно у наредном периоду бити расписана потјерница.

– Као један од организатора ове групе означен је Драган Пејовић, а управо је он избјегао хапшење, јер се налази ван БиХ. Осим њега, као главни у овој групи означени су Мишо Миљанић, Милан Рашевић и Миљан Мијовић и они ухапшени – истакао је извор Српскаинфо.

У Министарству унутрашњих послова Републике Српске рекли су да су у акцији „Стаза“ одузели укупно 400 килограма марихуане, те да је приведено укупно 19 особа.

Након криминалистичке обраде у полицији, дилери су пребачени у надлежност Тужилаштва БиХ. Након што их испита поступајући тужилац, биће донесена одлука о приједлогу притвора за њих. 

Акцију су провели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП Српске, а под надзором Тужилаштва БиХ и по наредбама Суда БиХ.

Акција је изведена на подручју Требиња, Фоче и других градова.

– За ухапшене особе постоје основи сумње да су починили кривично дјело Организовани криминалитет у вези са кривичним дјелима Неовлаштени промет опојним дрогама и Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе. Током истраге до сада је одузето више од 400 килограма опојне дроге марихуана, које је ова група прокријумчарила из Црне Горе на подручје Босне и Херцеговине – појаснила је портпарол МУП Српске Мирна Миљановић.Она је додала да у акцији учествују Специјална антитерористичка јединица, Жандармерија, Управа криминалистичке полиције, полицијске управе Добој, Бањалука, Требиње, Фоча и Источно Сарајево.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић рекао је да је мета акција већи број осумњичених особа, који су под истрагом и сумњиче се да су имали подијељене улоге у почињењу тешких кривичних дјела, са остваривањем велике незаконите имовинске користи.

Слика


– Током акције, заплијењена је и већа количина опојне дроге,  а на подручју Фоче заплијењена је и специјална опрема намијењена производњи наркотика – истакао је Грубешић.

Он је додао да ове активности представљају наставак одлучне борбе против организованих структура нарко-криминала, које дјелују у БиХ и земљама региона, а у оквиру акције, остварена је значајна међународна сарадња.

Међу осумњиченим има и овлаштених службених лица, која се сумњиче за пружање подршке припадницима организованих криминалних група.

Извор Српскаинфо појашњава да је већина ухапшених од раније позната полицији по кривичним дјелима, првенствено због продаје наркотика.

– Полиција већ мјесецима води истрагу против осумњичених и током тог периода заплијењена је већа количина наркотика код њих. Током акције полиција је утврдила и да се радило о веома добро организованој групи и у којој се тачно знало шта ко ради – каже наш саговорник.

Додаје да су додатне доказе против осумњичених прикупили и декодирањем апликације „Скај“.

– Откључавањем њихових телефона полиција је прикупила довољно доказа да им стави лисице на руке – поручио је извор Српскаинфо.

Како незванично сазнајемо, овом акцијом обухваћена је и запљена око 130 килограма марихуане, 10. новембра у селу Крупци на подручју Источног Сарајева.

Тада су ухапшене и притворене четири особе, а речено је да је улична вриједност одузете дроге око милион КМ.

– Такође, са овом акцијом повезан је и проналазак 200 килограма марихуане у Требињу у другој половини новембра прошле године. Тада је ухапшен Миљан Мијовић и још три особе – каже наш саговорник.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 47m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 46m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 28m
    4
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 59m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 1m
    0