Полиција у Србији приводи противнике вакцине

01.04.2021. 17:50
3
ИЗВОР: Tanjug/nezavisne.com

По налогу тужилаштва, полиција је јутрос привела Јовану Стојковић због сумње да је извршила кривично дјело изазивање панике и нереда ширењем лажних вијести, објавама на друштвеним мрежама против вакцинације.

У току је велика полицијска акција против такозваних „антиваксера” и привођења и других осумњичених су у току, незванично је потврђено Танјугу у тужилаштву које коориднира ову акцију.

Тим поводом очекује се и саопштење Министарства унутрашњих послова, јавља Танјуг.

Полиција је рано јутрос, са налогом тужилаштва за претрес стана и других просторија, дошла у дом Стојковићеве, која је претрес и расправу са припадницима МУП-а преносила уживо на Фејсбуку, а након претреса је приведена.

Стојковићева је, према писању медија, позната по антивакцинашким ставовима и ставовима који су у супротности са свим званичним препорукама и мишљењима струке.

Сестра кошаркашица Ане и Милице Дабовић, Јелица, приведена је јутрос око 6 сати у СБПОК на саслушање, у акцији против антивакциналиста.

Она је по изласку из СБПОК-а екипи "Курира" рекла да је приведена због сумње да је на друштвеним мрежама објављивала садржај против вакцина.

Како она каже, само је дијелила објаве других људи, као што то раде и милиони грађана, пренијели су медији.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Tačno 03.04.2021. 12:22
    Upravo tako,sve je tačno sto si rekao i ti Suncice. Ja dnevnik negledam nijedan od prošle godine od marta mjeseca,jer najbolji lijek protiv toga je ili ugasi ili izbaci tv iz kuće. Mediji to i rade da narod isprepadaju sto više.
  • Generic placeholder image
    Kimiko 02.04.2021. 16:36
    Paniku najviše šire mediji pa zašto ih ne hapse. Kad god upališ televizor ili radio prvo što čuješ je umrlo toliko zaraženo toliko. Pa zar to nije širenje panike i straha kod naroda. Mediji su i stvorili od korone čudovište pa narod ne zna ni šta čini.
  • Generic placeholder image
    Sunčica 01.04.2021. 21:02
    Umjesto maski vjerovatno će lijepiti traku preko usta da narod ne može govoriti svoje mišljenje i o testovima i vakcinama i .......
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Најчитаније
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    22h 44m
    0
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    16h 57m
    2
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    22h 48m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    20h 57m
    0
  • Данас Марковдан
    5h 15m
    0