Policija u Srbiji privodi protivnike vakcine

01.04.2021. 17:50
3
IZVOR: Tanjug/nezavisne.com

Po nalogu tužilaštva, policija je jutros privela Jovanu Stojković zbog sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda širenjem lažnih vijesti, objavama na društvenim mrežama protiv vakcinacije.

U toku je velika policijska akcija protiv takozvanih „antivaksera” i privođenja i drugih osumnjičenih su u toku, nezvanično je potvrđeno Tanjugu u tužilaštvu koje kooridnira ovu akciju.

Tim povodom očekuje se i saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova, javlja Tanjug.

Policija je rano jutros, sa nalogom tužilaštva za pretres stana i drugih prostorija, došla u dom Stojkovićeve, koja je pretres i raspravu sa pripadnicima MUP-a prenosila uživo na Fejsbuku, a nakon pretresa je privedena.

Stojkovićeva je, prema pisanju medija, poznata po antivakcinaškim stavovima i stavovima koji su u suprotnosti sa svim zvaničnim preporukama i mišljenjima struke.

Sestra košarkašica Ane i Milice Dabović, Jelica, privedena je jutros oko 6 sati u SBPOK na saslušanje, u akciji protiv antivakcinalista.

Ona je po izlasku iz SBPOK-a ekipi "Kurira" rekla da je privedena zbog sumnje da je na društvenim mrežama objavljivala sadržaj protiv vakcina.

Kako ona kaže, samo je dijelila objave drugih ljudi, kao što to rade i milioni građana, prenijeli su mediji.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Tačno 03.04.2021. 12:22
    Upravo tako,sve je tačno sto si rekao i ti Suncice. Ja dnevnik negledam nijedan od prošle godine od marta mjeseca,jer najbolji lijek protiv toga je ili ugasi ili izbaci tv iz kuće. Mediji to i rade da narod isprepadaju sto više.
  • Generic placeholder image
    Kimiko 02.04.2021. 16:36
    Paniku najviše šire mediji pa zašto ih ne hapse. Kad god upališ televizor ili radio prvo što čuješ je umrlo toliko zaraženo toliko. Pa zar to nije širenje panike i straha kod naroda. Mediji su i stvorili od korone čudovište pa narod ne zna ni šta čini.
  • Generic placeholder image
    Sunčica 01.04.2021. 21:02
    Umjesto maski vjerovatno će lijepiti traku preko usta da narod ne može govoriti svoje mišljenje i o testovima i vakcinama i .......
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    6h 44m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    17h 2m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    17h 8m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    17h 6m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    15h 57m
    0