Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција

27.02.2024. 13:02
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Полицијски службеници Федералне управе полиције су подузимали су мјере и радње из своје надлежности у предмету „Извор 2“, под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево на подручју Кантона Сарајево, а везано за документовање кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Усклопу наведених активности, а на основу наредби општинског суда у Сарајеву, обављени су претреси више особа, објеката и моторних возила на подручју општина Нови Град и Илиџа, те су том приликом ухапшене двије особе иницијала Е.А. (44) из Сарајева и С.М. (40) из Сарајева, док трећа осумњичена особа није пронађена и иста ће накнадно бити криминалистички документована.

Претресање особа, објеката и моторних возила реализовано је због постојања основа сумње у чињење наведеног кривичног дјела, којом приликом је пронађена одређена количина кокаина, ватрено оружје и муниција.

Наведене особе се сумњиче да су током 2023. године, на подручју Кантона Сарајево, неовлаштено набављали кокаин коју су потом паковали и припремали са циљем даљњег стављања у промет трећим лицима. Приликом претресања пронађени су и други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелом.

Особе које су ухапшене су криминалистички обрађене у службеним просторијама Федералне управе полиције, док је једна особа задржана у притвору, те ће бити предата надлежном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, који ће донијети одлуку о његовом даљњем статусу, саопштено је данас, пише Н1.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 27.02.2024. 19:58
    Sto ne pisete o tome da nam je sokolac vec dva citava dana pod opsadom policije jer su nasli kradenu robu po gradu kod propalica poput kojica milosa , itd?
Повезане вијести
Сарајево тајно успоставља војну сарадњу са Кијевом? Сарајево тајно успоставља војну сарадњу са Кијевом?
Ухапшено седам особа, заплијењено око 20 килограма марихуане Ухапшено седам особа, заплијењено око 20 килограма марихуане
Припадници полиције из Источног Сарајева дарују крв Припадници полиције из Источног Сарајева дарују крв
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 58m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 57m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 33m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 54m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 37m
    9