Полицијска акција у Сарајеву: Претреси и хапшења због дроге, пронађено оружје и муниција

27.02.2024. 13:02
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Полицијски службеници Федералне управе полиције су подузимали су мјере и радње из своје надлежности у предмету „Извор 2“, под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево на подручју Кантона Сарајево, а везано за документовање кривичног дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Усклопу наведених активности, а на основу наредби општинског суда у Сарајеву, обављени су претреси више особа, објеката и моторних возила на подручју општина Нови Град и Илиџа, те су том приликом ухапшене двије особе иницијала Е.А. (44) из Сарајева и С.М. (40) из Сарајева, док трећа осумњичена особа није пронађена и иста ће накнадно бити криминалистички документована.

Претресање особа, објеката и моторних возила реализовано је због постојања основа сумње у чињење наведеног кривичног дјела, којом приликом је пронађена одређена количина кокаина, ватрено оружје и муниција.

Наведене особе се сумњиче да су током 2023. године, на подручју Кантона Сарајево, неовлаштено набављали кокаин коју су потом паковали и припремали са циљем даљњег стављања у промет трећим лицима. Приликом претресања пронађени су и други предмети који потичу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелом.

Особе које су ухапшене су криминалистички обрађене у службеним просторијама Федералне управе полиције, док је једна особа задржана у притвору, те ће бити предата надлежном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, који ће донијети одлуку о његовом даљњем статусу, саопштено је данас, пише Н1.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Анонимно 27.02.2024. 19:58
    Sto ne pisete o tome da nam je sokolac vec dva citava dana pod opsadom policije jer su nasli kradenu robu po gradu kod propalica poput kojica milosa , itd?
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    2h 36m
    5
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    1h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    20h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    17h 16m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    18h 28m
    0