Policijska akcija u Sarajevu: Pretresi i hapšenja zbog droge, pronađeno oružje i municija

27.02.2024. 13:02
1
IZVOR: srpskainfo.com

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali su mjere i radnje iz svoje nadležnosti u predmetu „Izvor 2“, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na području Kantona Sarajevo, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Usklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbi opštinskog suda u Sarajevu, obavljeni su pretresi više osoba, objekata i motornih vozila na području opština Novi Grad i Ilidža, te su tom prilikom uhapšene dvije osobe inicijala E.A. (44) iz Sarajeva i S.M. (40) iz Sarajeva, dok treća osumnjičena osoba nije pronađena i ista će naknadno biti kriminalistički dokumentovana.

Pretresanje osoba, objekata i motornih vozila realizovano je zbog postojanja osnova sumnje u činjenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena određena količina kokaina, vatreno oružje i municija.

Navedene osobe se sumnjiče da su tokom 2023. godine, na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavljali kokain koju su potom pakovali i pripremali sa ciljem daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Osobe koje su uhapšene su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, dok je jedna osoba zadržana u pritvoru, te će biti predata nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, koji će donijeti odluku o njegovom daljnjem statusu, saopšteno je danas, piše N1.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Anonimno 27.02.2024. 19:58
    Sto ne pisete o tome da nam je sokolac vec dva citava dana pod opsadom policije jer su nasli kradenu robu po gradu kod propalica poput kojica milosa , itd?
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    12h 48m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    13h 32m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    17h 37m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    17h 41m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    3h 8m
    0