Policijska akcija u Sarajevu: Pretresi i hapšenja zbog droge, pronađeno oružje i municija

27.02.2024. 13:02
1
IZVOR: srpskainfo.com

Policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimali su mjere i radnje iz svoje nadležnosti u predmetu „Izvor 2“, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na području Kantona Sarajevo, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Usklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbi opštinskog suda u Sarajevu, obavljeni su pretresi više osoba, objekata i motornih vozila na području opština Novi Grad i Ilidža, te su tom prilikom uhapšene dvije osobe inicijala E.A. (44) iz Sarajeva i S.M. (40) iz Sarajeva, dok treća osumnjičena osoba nije pronađena i ista će naknadno biti kriminalistički dokumentovana.

Pretresanje osoba, objekata i motornih vozila realizovano je zbog postojanja osnova sumnje u činjenje navedenog krivičnog djela, kojom prilikom je pronađena određena količina kokaina, vatreno oružje i municija.

Navedene osobe se sumnjiče da su tokom 2023. godine, na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavljali kokain koju su potom pakovali i pripremali sa ciljem daljnjeg stavljanja u promet trećim licima. Prilikom pretresanja pronađeni su i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Osobe koje su uhapšene su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, dok je jedna osoba zadržana u pritvoru, te će biti predata nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, koji će donijeti odluku o njegovom daljnjem statusu, saopšteno je danas, piše N1.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Anonimno 27.02.2024. 19:58
    Sto ne pisete o tome da nam je sokolac vec dva citava dana pod opsadom policije jer su nasli kradenu robu po gradu kod propalica poput kojica milosa , itd?
Povezane vijesti
Sarajevo tajno uspostavlja vojnu saradnju sa Kijevom? Sarajevo tajno uspostavlja vojnu saradnju sa Kijevom?
Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane Uhapšeno sedam osoba, zaplijenjeno oko 20 kilograma marihuane
Pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva daruju krv Pripadnici policije iz Istočnog Sarajeva daruju krv
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 12m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 11m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 47m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 8m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    9h 51m
    9