ПУ Источно Сарајево: У мају регистровано 51 кривично дјело

23.06.2020. 14:34
0
ИЗВОР: Катера

У Полицијској управи Источно Сарајево данас је одржана редовна конференција за новинаре, на којој је руководство Управе презентовало резултате рада за протекли мјесец текуће године.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац стање безбједности за мјесец мај оцијенио је као задовољавајуће у свим сегментима рада. Коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу износи око 75%, док је коефицијент укупне расвијетљености око 96%, истакао је начелник Шеховац и додао да кривична дјела са већим степеном друштвене опасности нису регистрована, као ни кривична дјела разбојништа.

- Документована су два кривична дјела у вези са злоупотребом опојних дрога и одузета одређену количину опојне дроге. Затим, обрађено је седам предмета из области привредног криминалитета, достављена четири извјештаја надлежном тужилаштву против шест лица, за кривична дјела чијим извршењем је причињена материјална штета у износу од 77.000,00КМ. Такође, евидентирана је једна крађа путничког аутомбила, које је пронађено, а против извршиоца достављен извјештај тужилаштву за почињено кривично дјело. Пронађен је и извршилац кривичног дјела "Изазивање опште опасности" који је паљењем растиња изазвао пожар на 16 хектара шуме и том приликом причинио материјалну штету од око 42.000,00КМ. Нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било. Број нарушавања јавног реда и мира је у порасту углавном због непоштовања члана 22 овог Закона, а који се односи на Ограничење кретања на одређеном простору. Када је у питању безбједност саобраћаја регистровали смо једну незгоду са смртно страдалим лицем, број незгода са теже повријеђеним лицима је исти као и упоредном периоду, док биљежимо смањење незгода са лакше повријеђеним лицима - навео је начелник Полицијске управе.

Полицијски службеници ПУ Источно Сарајево наставиће и даље плански предузимати превентивно-репресивне мјере и радње, а са циљем подизања стања безбједности на виши ниво, додао је начелник Шеховац.

У мјесецу мају регистровано је 51 кривично дјело, достављено је 36 извјештаја о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву против 44 лица од којих је 10 повратника у извршењу, навео је начелник Сектора криминалистичке полиције Александар Зековић.

Регистровано је 40 кривичних дјело из области општег криминалитета, достављено 29 извјештаја против 35 лица надлежном тужилаштву, док је и даље највећи број тих дјела из области имовинских деликата (крађа, тешка крађа и оштећење или одузимање туђе ствари).

Обрађено је пет предмета из области организованог криминалитета, пронађено и одузето 69 грама опојне дроге „спид“ и 0,44 грама опојне дроге „марихуана“. Издата су три прекршајна налога и поднешено три захтјева за покретање прекршајног поступка у вези са опојним дрогама, истакао је начелник Зековић.

На подручју ПУ Источно Сарајево евидентирано је 117 нарушавања јавног реда и мира, 127 прекршаја и 138 лица. Издато је 125 прекршајних налога и поднесено седам захтјева за покретање прекршајног поступка, навео је начелник Сектора полиције Милан Чворо.

У структури прекршаја најчешћи су ограничење кретања на одређеном простору, вријеђање, туча и физички напад, уживање опојних дрога и др.

Догодиле су се 53 саобраћајне незгоде, или за 1,9% више у односу на исти период прошле године. Евидентиран су четири саобраћајне незгоде са тешким тјелесним повредама лица, шест незгода са лакшим повредама и 42 незгоде са материјалном штетом. Погинуло је једно лица у саобраћаној незгоди.

Регистровано је 2.379 прекршаја из области безбједности саобраћаја, док је из саобраћаја искључено 90 возача и 85 возила. Санкционисано је укупно 2.263 лица.

Регистрована су два кривична дјела против безбједности саобраћаја, док су у упордном периоду евидентирана два, додао је начелник Чворо.

Коментари 0
Повезане вијести
Санкционисано 55 возача због алкохола Санкционисано 55 возача због алкохола
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 33m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 35m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 28m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 36m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 3m
    1