Полицијски оркестар МУП-а Српске одржао концерт поводом 9. јануара

09.01.2023. 20:46
1
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске одржао је вечерас концерт на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву поводом 9. јануара, Дана Републике, представивши се публици програмом који је обухватио родољубиву музику.

Начелник Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске Јелена Атлагић рекла је да је репертоар прилагођен тренутку, да су концерт започели химнама Републике Српске и Србије, те да су извели познате српске маршеве, родољубиве композиције.

- Концерт је завршен спектакуларним ватрометом уз тактове `Марша на Дрину` - истакла је Атлагићева.

Она је изразила задовољство што су поново наступили пред публиком у Источном Сарајеву и први пут поводом Дана Републике Српске.

Атлагићева је истакла да је поносна и на све што је приказано данас на свечаном дефилеу у Источном Сарајеву, од полиције до цивилног сектора, али и са музичке стране.

Она је навела да Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске броји 20 професионалних музичара, младих људи, од којих је свако виртуоз на свом инструменту.

- Оркестар је врло професионалан и тако приступамо сваком задатку, па тако и овом данас - додала је Атлагићева.

Бојан Савић, тенор саксофониста у оркестру, чији је члан већ годину, рекао је да је сваки пут одзив публике у Источном Сарајеву одличан.

- Прошла година је била изузетно активна за нас, имали смо много концерата. Путовали смо широм Републике Српске и увијек се трудимо да дођемо до сваког мјеста у Српској и на најбољи начин представимо то што радимо - истакао је Савић.

Он је додао да је репертоар разнолик, од родољубивих, до многих композиција како домаћих, тако и страних аутора које изводе у обради и аранжману диригента Полицијског оркестра Душана Покрајчића.

Након концерта Полицијског оркестра и спектакуларног ватромета, наступила је група "Галија".

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Skijaš 09.01.2023. 21:38
  U ukidanju Vojske Republike Srpske sramnu ulogu imaju mnogi "srpski" političari, kako pripadnici današnje vlasti tako i opzicije. Dabogda se osušila ruka svakome ko je glasao za ukidanje VRS i prestanak važenja Zakona o odbrani RS.
  Na sledećem linku možete pročitati spisak tih izdajnika.
  https://vojnopolitickaosmatracnica.wordpress.com/2018/01/04/jedna-nikad-neispricana-prica-kako-je-ugasena-vojska-republike-srpske-vrs/
Повезане вијести
Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
Завршена изложба „Чаролија нити“ Завршена изложба „Чаролија нити“
ОКК „Славија“ у суботу против КК „Младост“ ОКК „Славија“ у суботу против КК „Младост“
Најчитаније
 • ФТН из Новог Сада ускоро у Требињу - Град и Република подржали отварање новог факултета
  18h 53m
  11
 • Лана Лубура и Александар Вуковић најбољи спортисти општине Источна Илиџа у 2022. години (ФОТО)
  16h 4m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  3h 46m
  0
 • Регионални центар Института за јавно здравство 30 година у служби здравља
  15h 5m
  0
 • Хиљаде родитеља коцкају се животима дјеце
  4h 1m
  0