Полицијски оркестар МУП-а Српске одржао концерт поводом 9. јануара

09.01.2023. 20:46
1
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске одржао је вечерас концерт на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву поводом 9. јануара, Дана Републике, представивши се публици програмом који је обухватио родољубиву музику.

Начелник Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске Јелена Атлагић рекла је да је репертоар прилагођен тренутку, да су концерт започели химнама Републике Српске и Србије, те да су извели познате српске маршеве, родољубиве композиције.

- Концерт је завршен спектакуларним ватрометом уз тактове `Марша на Дрину` - истакла је Атлагићева.

Она је изразила задовољство што су поново наступили пред публиком у Источном Сарајеву и први пут поводом Дана Републике Српске.

Атлагићева је истакла да је поносна и на све што је приказано данас на свечаном дефилеу у Источном Сарајеву, од полиције до цивилног сектора, али и са музичке стране.

Она је навела да Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске броји 20 професионалних музичара, младих људи, од којих је свако виртуоз на свом инструменту.

- Оркестар је врло професионалан и тако приступамо сваком задатку, па тако и овом данас - додала је Атлагићева.

Бојан Савић, тенор саксофониста у оркестру, чији је члан већ годину, рекао је да је сваки пут одзив публике у Источном Сарајеву одличан.

- Прошла година је била изузетно активна за нас, имали смо много концерата. Путовали смо широм Републике Српске и увијек се трудимо да дођемо до сваког мјеста у Српској и на најбољи начин представимо то што радимо - истакао је Савић.

Он је додао да је репертоар разнолик, од родољубивих, до многих композиција како домаћих, тако и страних аутора које изводе у обради и аранжману диригента Полицијског оркестра Душана Покрајчића.

Након концерта Полицијског оркестра и спектакуларног ватромета, наступила је група "Галија".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Skijaš 09.01.2023. 21:38
    U ukidanju Vojske Republike Srpske sramnu ulogu imaju mnogi "srpski" političari, kako pripadnici današnje vlasti tako i opzicije. Dabogda se osušila ruka svakome ko je glasao za ukidanje VRS i prestanak važenja Zakona o odbrani RS.
    Na sledećem linku možete pročitati spisak tih izdajnika.
    https://vojnopolitickaosmatracnica.wordpress.com/2018/01/04/jedna-nikad-neispricana-prica-kako-je-ugasena-vojska-republike-srpske-vrs/
Повезане вијести
Премијера документарног филма "Прича поносног пука" Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 58m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    19h 22m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 51m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 28m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    6h 9m
    0