Полицијски оркестар МУП-а Српске одржао концерт поводом 9. јануара

09.01.2023. 20:46
1
ИЗВОР: srna.rs

Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова /МУП/ Српске одржао је вечерас концерт на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву поводом 9. јануара, Дана Републике, представивши се публици програмом који је обухватио родољубиву музику.

Начелник Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске Јелена Атлагић рекла је да је репертоар прилагођен тренутку, да су концерт започели химнама Републике Српске и Србије, те да су извели познате српске маршеве, родољубиве композиције.

- Концерт је завршен спектакуларним ватрометом уз тактове `Марша на Дрину` - истакла је Атлагићева.

Она је изразила задовољство што су поново наступили пред публиком у Источном Сарајеву и први пут поводом Дана Републике Српске.

Атлагићева је истакла да је поносна и на све што је приказано данас на свечаном дефилеу у Источном Сарајеву, од полиције до цивилног сектора, али и са музичке стране.

Она је навела да Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске броји 20 професионалних музичара, младих људи, од којих је свако виртуоз на свом инструменту.

- Оркестар је врло професионалан и тако приступамо сваком задатку, па тако и овом данас - додала је Атлагићева.

Бојан Савић, тенор саксофониста у оркестру, чији је члан већ годину, рекао је да је сваки пут одзив публике у Источном Сарајеву одличан.

- Прошла година је била изузетно активна за нас, имали смо много концерата. Путовали смо широм Републике Српске и увијек се трудимо да дођемо до сваког мјеста у Српској и на најбољи начин представимо то што радимо - истакао је Савић.

Он је додао да је репертоар разнолик, од родољубивих, до многих композиција како домаћих, тако и страних аутора које изводе у обради и аранжману диригента Полицијског оркестра Душана Покрајчића.

Након концерта Полицијског оркестра и спектакуларног ватромета, наступила је група "Галија".

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Skijaš 09.01.2023. 21:38
  U ukidanju Vojske Republike Srpske sramnu ulogu imaju mnogi "srpski" političari, kako pripadnici današnje vlasti tako i opzicije. Dabogda se osušila ruka svakome ko je glasao za ukidanje VRS i prestanak važenja Zakona o odbrani RS.
  Na sledećem linku možete pročitati spisak tih izdajnika.
  https://vojnopolitickaosmatracnica.wordpress.com/2018/01/04/jedna-nikad-neispricana-prica-kako-je-ugasena-vojska-republike-srpske-vrs/
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
 • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
  2h 34m
  0
 • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
  15h 11m
  2
 • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
  18h 59m
  0
 • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
  18h 43m
  0
 • БиХ недостаје радника, погледајте којих
  18h 5m
  0