Политичаре казнити исто као и хиљаде грађана који се нису придржавали мјера

11.09.2020. 11:13
0
ИЗВОР: srpskainfo

Здравље дјеце и поштовање мјера заштите у школама и на свим другим мјестима не могу бити „ствар одговорности појединца“, како је то изјавио министар здравља Ален Шеранић, него морају бити предмети санкција које изричу надлежне службе, поручили су из Градског одбора СДС-а Бањалука.

Кажу да “малокрвна реакција” министра на случајеве непоштовања мјере заштите до којих је дошло приликом злоупотребе дјеце у сврху политичке промоције у Бањалуци, а и другим локалним заједницама, буди мало наде да ће републичке институције истрајати на поштовању мјера које су саме донијеле.

Изостанак јавне осуде и санкција у овим случајевима, наводе у ГО СДС Бањалука, треба тражити у чињеници да су организатори ових догађаја функционери владајућих странака.

– Политичари би требали бити санкционисани на исти начин како је кажњено хиљаде грађана Српске који се нису придржавали мјера за борбу против короне - сматрају у ГО СДС Бањалука.

Према њиховом мишљењу политичари у Бањалуци често излажу дјецу здравственом ризику и о томе се морао огласити и Градски штаб за кризне ситуације.

– У протеклим данима чланови владајућих партија у Бањалуци су добијали страначке директиве у којима се захтијевало њихово присуство и присуство њихове дјеце на отварању игралишта и страначкој подјели школског материјала - кажу у ГО СДС Бањалука.

Упозоравају да ће се овакве ствари понављати, уколико изостане енергична реакција институција и истичу да здравље дјеце мора бити изнад интереса било које странке или појединца.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    20m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    18h 42m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 57m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 50m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    18h 56m
    1