Političare kazniti isto kao i hiljade građana koji se nisu pridržavali mjera

11.09.2020. 11:13
0
IZVOR: srpskainfo

Zdravlje djece i poštovanje mjera zaštite u školama i na svim drugim mjestima ne mogu biti „stvar odgovornosti pojedinca“, kako je to izjavio ministar zdravlja Alen Šeranić, nego moraju biti predmeti sankcija koje izriču nadležne službe, poručili su iz Gradskog odbora SDS-a Banjaluka.

Kažu da “malokrvna reakcija” ministra na slučajeve nepoštovanja mjere zaštite do kojih je došlo prilikom zloupotrebe djece u svrhu političke promocije u Banjaluci, a i drugim lokalnim zajednicama, budi malo nade da će republičke institucije istrajati na poštovanju mjera koje su same donijele.

Izostanak javne osude i sankcija u ovim slučajevima, navode u GO SDS Banjaluka, treba tražiti u činjenici da su organizatori ovih događaja funkcioneri vladajućih stranaka.

– Političari bi trebali biti sankcionisani na isti način kako je kažnjeno hiljade građana Srpske koji se nisu pridržavali mjera za borbu protiv korone - smatraju u GO SDS Banjaluka.

Prema njihovom mišljenju političari u Banjaluci često izlažu djecu zdravstvenom riziku i o tome se morao oglasiti i Gradski štab za krizne situacije.

– U proteklim danima članovi vladajućih partija u Banjaluci su dobijali stranačke direktive u kojima se zahtijevalo njihovo prisustvo i prisustvo njihove djece na otvaranju igrališta i stranačkoj podjeli školskog materijala - kažu u GO SDS Banjaluka.

Upozoravaju da će se ovakve stvari ponavljati, ukoliko izostane energična reakcija institucija i ističu da zdravlje djece mora biti iznad interesa bilo koje stranke ili pojedinca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Neradni dan u Srpskoj Neradni dan u Srpskoj
Sutra neradni dan Sutra neradni dan
Lov gazda sa Jadrana ne prestaje Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    23h 57m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    20h 29m
    4
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    23h 13m
    0
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    18h 51m
    0
  • Zaplijenjeno 250 kilograma kokaina
    15h 23m
    0