Политичари из Српске и ФБиХ поручили да ће примити вакцину

29.12.2020. 09:08
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Вакцинисаћемо се, једногласно поручују политички званичници из Српске и БиХ, у ишчекивању вакцине против вируса корона.

Наглашавају да је веома битно да се слуша ријеч струке те да ће, у складу с тим, и они поступити.

Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, који је међу првим политичарима у БиХ имао и побиједио вирус корона, истиче да ће се вакцинисати.

- Нема дилеме - морамо слушати струку, која каже да је вакцина једини ефикасан лијек против ове пошасти која нам је из коријена промијенила животе. Наравно да ћу се вакцинисати чим се за то створе услови - рекао је Клокић, који је, када му је у марту ове године потврђен вирус корона, био смјештен у Студентском центру у Бањалуци.

Попут Клокића, вирус корона побиједио је и Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а, који такође наводи да ће се вакцинисати и да за то нема никакве дилеме.

- Наравно, треба испоштовати да добију вакцину прво оне групе људи којима је то најпотребније. Ја сам био позитиван на вирус корона, имао сам упалу плућа и знам колико је то озбиљна и незгодна ситуација - навео је Бореновић.

И Нермин Никшић, лидер СДП-а, каже да ће се вакцинисати уколико буде имао такву могућност.

- Свакако да хоћу уколико будем у могућности, пошто сам недавно преболовао корону. Мислим да свако ко је имао иоле јаче симптоме нема дилеме треба ли или не вакцина. Међутим, колико знам, још је неиспитано подручје око људи који су преболовали и вакцинације - навео је Никшић.

Лидер Уједињене Српске и замјеник директора Универзитетског клиничког центра Републике Српске Ненад Стевандић такође каже да ће се вакцинисати.

- Трудићу се да се вакцинишем такозваним атенуираним вакцинама, које су раније произвођене у 'Торлаку' и Имунолошком заводу Загреб. Све болести овог доба и све пошасти човјечанства су искоријењене вакцинама. То су неспорни подаци - рекао је Стевандић за "Независне".

Вакцинисаће се и Милан Миличевић, предсједник Главног одбора СДС-а и начелник општине Теслић, а који је по струци љекар.

- Наравно да ћу се вакцинисати. То прије свега говорим као љекар и човјек. Вакцинација је медицинска метода врло пожељна и оправдана и наравно да ћемо се вакцинисати и ја и моја породица. Ја сам стицајем околности успио да се сачувам током протеклих мјесеци. Чувао сам се придржавајући се мјера које се односе на дистанцу, дезинфекцију руку и ношење маске - каже Миличевић за "Независне".

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској Погледајте који су нерадни дани у мају у Српској
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 22m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 44m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 49m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 37m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 58m
    0