Помама за Неумом, телефони не престају да звоне

25.06.2020. 10:42
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Након одлуке хрватских власти о увођењу 14-дневне самоизолације за грађане БиХ, за Неумом, јединим бх. градом на мору, завладала је незапамћена помама.

Потврдио је то за "Аваз" Давор Крешић, предсједник Удружења туристичких радника Неум, казавши да је данашњи дан означио почетак праве туристичке сезоне у том граду, у којем, не треба заборавити, није забиљежен ниједан случај корона вируса.

-Практично, данас од два сата, откако је Давор Божиновић одржао ту пресицу, телефони су нам почели звонити и не престају. Људи зову, букирају, јер, практично, им је остао Неум који је сигурна 'корона-фрее дестинација' и Турска, за коју не знају, ако оду, хоће ли се моћи вратити. Значи, Неум се, скоро, комплетно напунио и се пуни за сљедећу седмицу и, дефинитивно, добра је ствар што сезона, напокон, креће- рекао је Крешић.

У цијелој овој ситуацији, како је испричао, највише га весели то што домаћим гостима, који су овом граду итекако недостајали, Неум могу показати као изузетно добру дестинацију.

-Неум нуди све оно што и добре дестинације на Јадрану, одличан смјештај, јер, сви хотели су мање-више реновирани, добра услуга, пуно ванпансионских садржаја, уређене су шетнице, а највећи недостатак је цеста којом у бити туристи требају доћи у Неум. Добра је ствар што можемо добити добру рекламу за надолазеће сезоне и на тај начин привући домаће госте које у бити нисмо имали и фалили су нам- појаснио је Крешић.

Епидемилошке мјере

Наравно, у цијелој причи, како је навео, не треба нипошто сметнути прописане и препоручене епидемиолошке мјере, јер, како је казао, само један погрешан потез цијелу причу може вратити на почетак.

-Иако нам нико не може вратити претходна два мјесеца, ипак, бит ће пуно боље него смо то очекивали. Јер, надали смо се тотално изгубљеној сезони, али, понављам, не требамо трчати унапријед, не веселити се пуно јер већ сутра се све може промијенити. Хоћу рећи, не требамо се веселити томе што је Хрватска увела мјеру самоизолације, али наравно, то требамо искористити- закључио је Крешић.

Коментари 0
Повезане вијести
У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
Више од 22 одсто Нијемаца не може да приушти седмодневни одмор Више од 22 одсто Нијемаца не може да приушти седмодневни одмор
Шта треба да садржи путна апотека Шта треба да садржи путна апотека
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    9h 48m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    9h 54m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    9h 52m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    8h 43m
    0
  • Затворена ликовна колонија младих талената
    23h 10m
    0