Помоћ сервису за жене жртве насиља: За осам сигурних кућа по 12.500 КМ

13.12.2021. 14:24
0
ИЗВОР: СРНА

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић потписаће сутра уговоре о сарадњи са представницама осам невладиних организација које воде сигурне куће у БиХ, за које је укупно обезбијеђено 100.000 КМ.

Уговори ће бити потписани са “Фондацијом локалне демократије” Сарајево, организацијом “Медика” Зеница, “Удружене жене” Бањалука, “Будућност” Модрича, “Жене са Уне” Бихаћ, “Виве жене” Тузла, “Лара” Бијељина и “Жена БиХ” Мостар.

Средства у износу од 100.000 КМ обезбијеђена су из буџета Министарства за људска права и избјеглице за ову годину. Ова средства се дијеле на равномјерне дијелове, што износи по 12.500 КМ за сваку сигурну кућу.

Средства су намијењена за покривање трошкова хладног погона сигурних кућа до 30. маја 2022. године, саопштено је из Агенције за равноправност полова БиХ.

Реализација овог грант програма представља допринос Агенције за равноправност полова БиХ Министарства за људска права и избјеглице неометаном функционисању сигурних кућа, као важног сервиса за жене жртве насиља, што је у складу са Истанбулском конвенцијом, коју је БиХ ратификовала 2013. године.

Потписивање уговора планирано је у 11 часова у хотелу “Холидеј”, након чега ће Лучић дати изјаву новинарима.

Коментари 0
Повезане вијести
Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад
Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ
Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ? Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ?
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    15h 49m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    14h 44m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    9h 32m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    10h 38m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    19h 6m
    0