Помоћник на гробљу Зејтинлик малтретирао дједа Ђорђа, остаје без посла?

24.12.2021. 19:40
1
ИЗВОР: telegraf.rs

Предрагу Недељковићу, помоћнику дједа Ђорђа Михаиловића, чувара Српског гробља Зејтинлик у Солуну, наводно неће бити продужен уговор који истиче крајем ове године.

Како Телеграф сазнаје Недељковић, који помаже дједу Ђорђу већ годинама, и дочекује посјетиоце на гробљу од идуће године вјероватно неће бити тамо, јер је наводно више пута прекршио радну обавезу, на шта му је и указивано, а све је ескалирало када се сазнало да наводно малтретира дједа Ђорђа.

- Последњих година је психички малтретирао дједа Ђорђа. Вријеђао га је и говорио му да му не доличи да буде на гробљу, јер нема ни српски пасош - каже извор добро упућен у случај.

Прича се и да је Недељковић посјетиоцима лоше причао о дједу Ђорђу, те себе називао његовим "насљедником", говорећи да за себе да је он "много више од радника на гробљу".

Недељковићу се замјера и што је наводно више пута био неприкладно одјевен док је дочекивао посјетиоце, а то се, тврди извор, догађало и приликом посјете делегација.

Како Недељковић, наводно, ни након више опомена није промијенио понашање, донесена је одлука да му се не продужи уговор.

- Не само да је неприкладно обучен дочекивао делегације. Прича се и да је био у сукобу са локалним властима, да је одбијао било какву сарадњу са њима. Пар пута је на гробљу био и у алкохолисаном стању - тврди извор и додаје да је Недељковић дједу Ђорђу више одмагао него што му је помагао.

- Много пута није радио под изговором да је прехлађен. Одлазио би на одмор без претходне најаве или би узео слободан дан, а да о томе све које треба обавијести тек увече уочи тог дана - додаје извор.

Слика


Како Недељковић наводно није обављао ни послове на гробљу, неријетко би дјед Ђорђе сам узимао да поспреми, како неко не би дошао и видио да је гробље неуредно.

Извор тврди и да су се посјетиоци гробља жалили да Недељковић умије да буде веома непријатан, па наводно чак и да повиси тон, уколико неко у касним поподневним часовима дође да обиђе српско гробље у Солуну.

Да има истина у сазнањима Телеграфа, индиректно је потврдио министар спољних послова Србије Никола Селаковић, који је на свом Инстаграм профилу објавио поруке подршке дједу Ђорђу, и поручио да ће држава да заштити и чувеног Ђорђа, али и војничко гробље Зејтинлик.

- Држава ће знати да заштити нашег честитог старину Ђорђа Михаиловића и наше војничко гробље Зејтинлик од самовоље, бахатости и недоличног понашања појединаца. Чувари наше светиње могу да буду само изванредни људи, који су морално и на сваки други начин достојни величине наших предака на Солунском фронту, а Предраг Недељковић није таква особа - наводи се у објави Селаковића на Инстаграм профилу.

Селаковић је истакао да се о српским палим јунацима и сјећању на њих на достојан начин бринуле три генерације породице Михаиловић, а кључеве Зејтинлика мора да преузме неко ко је својом личношћу и дјелом бити на висини тог задатка.

- Они који Недељковића на друштвеним мрежама кандидују за ту свету дужност нису очигледно свјесни његове неадекватности, а аргументацију којом поткрепљујем свој став изнијећу на другом мјесту. Само помрачени умови могу да Србију оптуже да жели да "приватизује" Зејтинлик, и нема ријечи којима могу да искажем своје гнушање поводом таквих лажи. Позивам градске власти Краљева да преиспитају одлуку о додјели признања заслужног грађанина Недељковићу, а од Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је надлежно у овој ствари, да дотичном не продужи уговор за обављање послова на Зејтинлику који истиче 31. децембра ове године - стоји у тексту министра Селаковића на његовом званичном Инстаграм налогу.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Goran 25.12.2021. 09:17
    Otjerajte ovoga kabadahiju da ne skrnavi ovo sveto mjesto.
Повезане вијести
Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове Сахарска прашина прекрила Атину и друге градове
Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра Турци се повлаче из преговора о уједињењу Кипра
Грчки цариници у штрајку Грчки цариници у штрајку
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 37m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 10m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 36m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 49m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 18m
    3