Пооштрене мјере приликом преласка црногорске границе

02.01.2022. 11:20
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Услови за улазак у Црну Гору за стране држављане од данас су пооштрени због епидемиошке ситуације, а у сваком случају обавезан је PCR тест не старији од 72 сата или брзи антигенски не старији од 48 сати.

Црногорски држављани и странци у земљу могу да уђу преко свих граничних прелаза уз посједовање једног од два доказа из ковид потврде да је особа потпуно вакцинисана прописаним бројем доза вакцина против корона вируса и да од друге дозе вакцине није прошло више од шест мјесеци, преноси Блиц.

Улазак је могућ уз доказ да је особа пребољела Ковид-19, да је прошло не мање од 10 дана и не више од 180 дана од позитивног PCR или брзог антигенског теста.

– У оба случаја, лице мора да посједује или негативан PCR тест који није старији од 72 сата или брзи антигенски који није старији од 48 сати. То значи да више није могућ улазак у Црну Гору само са негативним тестом – саопштено је из Министарства здравља.

Улазак у земљу без ових доказа је могућ, али уз одређивање самоизолације у трајању од 10 дана коју је могуће прекинути најраније након три дана послије негативног PCR теста.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    5h 14m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    23h 19m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 28m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    23h 7m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 35m
    0