Пореска управа: Фриленсери нас зову и желе да плате порез

18.03.2022. 19:25
0
ИЗВОР: capital.ba

Пореска управа Републике Српске (ПУРС) посљедњих дана биљежи појачан интерес пореских обвезника који остварују приходе из иностранства, укључујући и приходе од услуга остварене удаљеним радом (freelancer), а који желе да у законски прописаним роковима изврше своје пореске обавезе, саопштено је из ПУРС.

- С обзиром на њихову велику заинтересованост и повећан број позива према Пореској управи Републике Српске посљедњих дана, обавјештавамо те пореске обвезнике да све информације везане за начин подношења пореских пријава могу добити у мјесно надлежним подручним јединицама Пореске управе Републике Српске, те на интернет страници Пореске управе Републике Српске www.poreskaupravars.оrg - навели су у Пореској управи.

Подсјећамо да је Пореска управа Републике Српске прије неколико дана позвала пореске обвезнике који остварују приходе из иностранства, укључујући и приходе од услуга остварене удаљеним радом (freelancer), да пријаве приходе из иностранства и плате своје пореске обавезе.

Позвани су и да региструју дјелатност коју обављају, те на тај начин себе не доведу у ситуацију да сносе санкције, јер непријављивање оствареног дохотка подлијеже прекршајној одговорности у складу са чланом 113. Закона о пореском поступку, као и евентуалној кривичној одговорности из члана 264. Кривичног закона Републике Српске, поручили су из Пореске управе Републике Српске.

- Наиме, Пореска управа Републике Српске располаже подацима о оствареном приливу средстава путем интернет сервиса за финансијско плаћање као што је „Пеј пал“ и др., у претходном периоду, а по рачунима отвореним код овлаштених субјеката за платни промет на територији Републике Српске и БиХ. Наглашавамо да циљ Пореске управе Републике Српске није кажњавање пореских обвезника већ увођење њиховог пословања у легалне, законске оквире, и елиминисање нелојалне конкуренције - навели су из Пореске управе.

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за пореске инспекторе Предложен притвор за пореске инспекторе
Познато ко су приведени у Пореској управи Републике Српске Познато ко су приведени у Пореској управи Републике Српске
Претреси у Пореској управи, ухапшена три инспектора Претреси у Пореској управи, ухапшена три инспектора
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    3h 3m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    21h 8m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    23h 56m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    17h 17m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    20h 56m
    4