Претреси у Пореској управи, ухапшена три инспектора

25.10.2023. 12:07
0
ИЗВОР: rtrs.tv/glassrpske.com

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске од јутрос врше претресе у згради Пореске управе Републике Српске.

Припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске лишили су слободе три инспектора ове управе због злоупотребе службеног положаја, потврђено је за РТРС из МУП-а Српске.

Огласила се Пореска управа

Пореска управа Републике Српске саопштила је, поводом хапшења њихова три службеника, због сумње да су починили кривична дјела, да подржава активности полиције и тужилаштва на сузбијању корупције и криминала.

- У сарадњи са Министарством унутрашњих послова РС, а по налогу Тужилаштва, достављамо потребне податке и информације, а у вези рада три службеника због основане сумње да су извршили кривична дјела  - саопштили су из Пореске управе РС.

По добијању комплетних и званичних информација о овом предмету од истражних органа, у складу са законом одлучићемо и о покретању дисциплинског поступка против ухапшених службеника.

- Један од стратешких циљева у раду Пореске управе , поред борбе против сиве економије, је и сузбијању корупције и криминала тако да смо веома одлучни да из својих редова одстранимо све оне који су склони чињењу кривичних дјела. И овом приликом позивамо грађане да пријаве сваки облик коруптивног понашања наших службеника , на шта ћемо веома ефикасно и брзо реаговати - поручили су из Пореске управе.

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    12h 26m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    11h 22m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    11h 26m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    8h 19m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    10h 16m
    0