Породица Кременко поново стиже на мале екране

04.05.2021. 10:35
0
ИЗВОР: Nezavisne

Један од најпопуларнијих цртаних филмова свих времена "Породица Кременко" враћа се на мале екране као наставак под именом "Bedrock", саопштио је студио "Fox". У питању је сарадња ове мреже са глумицом Елизабет Бенкс, која ће се овдје појавити и у улози продуцента, након вишегодишњих преговора са компанијом "Warner Bros Animation".

Серија "Bedrock" биће својеврстан наставак оригиналне дјечје серије, која ће бити више оријентисана ка одраслој публици. Радња ће се одигравати двије деценије након оригинала, гдје су у фокусу Фред, који је пред пензијом, и његова двадесетогодишња кћерка Камичак, која покушава да започне своју каријеру.

Камено доба полако прелази у бронзано доба, а та транзиција неће баш тако лако пасти становницима овог града. У ТВ филму који се наставља на радњу серије Камичак ради у једној маркетиншкој агенцији и удата је за Бем-Бема, сина Каменкових.

Сели се из свог родног града у мјесто које је пародија на Лос Анђелес и Холивуд. Не зна се да ли ће ово бити узето у обзир или потпуно занемарено приликом писања сценарија за нову серију. Зна се само да ће јој Елизабет Бенкс позајмљивати глас. Оригинална серија "Породица Кременко" била је прва анимирана серија емитована у ударном термину, имала је шест сезона и 166 епизода, и прошле године је прославила 60. јубилеј.

Као таква је представљала алегорију на америчко друштво из средине и треће четвртине 20. вијека. У Каменковој фантастичној верзији праисторијске прошлости диносауруси, сабљозуби тигрови, мамути и друге давно изумрле животиње заједно живе са пећинским људима, чија технологија одговара 20. вијеку, углавном кроз кориштење различитих животиња. Ликови возе аутомобиле направљене од камена, дрвета и животињских кожа те их покрећу стопалима. Један од извора хумора у серији био је начин на који су животиње кориштене за технологију.

На примјер, када се ликови фотографишу полароид камером, унутрашњост камере показује птицу како урезује слику на камену плочу уз помоћ свог кљуна. У сталном гегу животиње које покрећу те направе би пробиле четврти зид, погледале директно у камеру према публици, слегле раменима и прозбориле "И то је живот", или неку сличну фразу. Још једна честа направа у серији био је младунац мамута који користе као усисавач за прашину.

Примијећено је како Фред физички доста подсјећа на угледног британског глумца Алана Рида, који му је и позајмљивао глас. Глас Барнију је дао Мел Бланк, легендарни глумац специјализован за гласове у анимираним филмовима, иако се за пет епизода друге сезоне користио глумачки ветеран Давс Батлер, у доба када се Бланк опорављао од умало кобног аутомобилског судара.

Коментари 0
Повезане вијести
Завршен филм о доктору Зорану Станковићу Завршен филм о доктору Зорану Станковићу
Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама Пројекција руског филма о Светом Сави 18. марта у Палама
Милош Биковић у трци за руског "Оскара" Милош Биковић у трци за руског "Оскара"
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    4h 30m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    11h 36m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 3m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    5h 45m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    11h 55m
    0