Породице убијене дјеце из „Рибникара“ тужиле школу

17.08.2023. 14:41
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Чланови породица дјеце убијене у београдској Основној школи „Владислав Рибникар“, поред тужбе против дјечака убице и његових оца и мајке којом захтијевају надокнаду нематеријалне штете, поднијели су и тужбу и против школе у којој се десила незапамћен масакр, потрвђено је за „Блиц“.

Према информацијама „Блица“ они су школу тужили за накнаду нематеријалне штете, јер су школи њихова дјеца била повјерена, била су у тој установи у тренутку пуцњаве и убијена су.

Једна од породица тужила је и државу Србију.

– У том захтјеву стоји да је држава оснивач школе гдје су дјеца убијена – каже извор упознат са случајем.

Након што су породице предложиле да се према мајци и оцу дјечака убице одреде привремене мјере забране располагања имовином и новцем имали су рок од 30 дана да покрену тужбу. Испрва су тужбу поднијела четири члана једне породице против мајке дјечака и затражили одштету од око 300.000 евра.

Убрзо након тога, приватну тужбу је поднијело још 27 чланова породица убијених. Тужени су дјечак убица (14), његова мајка и отац.

– Тужба је поднијета због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове усљед смрти блиске особе, као и на име претрпљеног страха – каже извор.

Коментари 0
Повезане вијести
Продужен притвор оцу дјечака убице из Рибникара Продужен притвор оцу дјечака убице из Рибникара
Пронађен нож у ранцу ђака београдске школе "Владислав Рибникар" Пронађен нож у ранцу ђака београдске школе "Владислав Рибникар"
Почело суђење родитељима дјечака осумњиченог за убиства у "Рибникару" Почело суђење родитељима дјечака осумњиченог за убиства у "Рибникару"
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    15h 40m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 24m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    9h 9m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    6h 8m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    6h 14m
    0