Породична шетња уочи Параде поноса у Сарајеву

07.09.2019. 16:18
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Прва Парада поноса у Босни и Херцеговини заказана је за недјељу. Дан уочи Параде у Сарајеву одржава се Дан традиционалне породице.

Грађани који се боре за традиционалне вриједности окупили су се у центру Сарајева, а шетња је планирана од Вјечне ватре до Трга БиХ.

На скупу под називом "Дан традиционалне породице" окупио се веома мали број грађана. Неколико минута прије почетка шетње, испред Вјечне ватре, окупило се мање од стотину особа, пиш Кликс. Зна се шта је кључ, а шта брава", Зашто се не поштује воља већине", "Подршка биолошком опстанку", "Породица је компас који нас води. Она нас инспирише да досегнемо велике висине и тјеши када повремено паднемо", неки су од натписа на транспарентима које су донијели учесници ове шетње.

Како преноси портал Аваз, окупило се више новинара него грађана.

- Управо овом шетњом желимо указати на важност наших традиционалних породица које су нам биле снага и уточиште у најтежим тренуцима. Не бранимо никоме да живи на начин на који је изабрао свјесни да ћемо сви одговарати за своје изборе. Истовремено, никада нећемо допустити да се нама намеће начин живота и обичаји страни нашем народу и нашој земљи. Црвена линија се не смије пријећи - поручили су раније организатори.

На скупу су организатори дијелили розе и плаве балоне, а очекује се да окупљени крену у шетњу кроз Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Полиција забранила активности “Бх. поворке поноса” у Бањалуци Полиција забранила активности “Бх. поворке поноса” у Бањалуци
Полиција блокирала центар Сарајева и провјерава све, од шахтова до саксија Полиција блокирала центар Сарајева и провјерава све, од шахтова до саксија
У Сарајеву данас "Дан традиционалне породице", сутра "Геј парада" У Сарајеву данас "Дан традиционалне породице", сутра "Геј парада"
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 46m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    8h 44m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    17h 10m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    15h 25m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    17h 4m
    0