Полиција блокирала центар Сарајева и провјерава све, од шахтова до саксија

08.09.2019. 10:03
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Сарајевска полиција блокирала је главну саобраћајницу у граду којом ће се данас кретати учесници прве поворке поноса у БиХ.

Полицајци заједно са псима за откривање експлозивних средстава врше контрадиверзиони преглед комплетног подручја како би осигурали руту којом ће се кретати учесници поворке. Полицајци провјеравају сваки дио улице, од уличних саксија, шахтова, угоститељских објеката и других локација. Детаљно се прегледају и све медијске екипе које ће пратити данашњу поворку.

Испред Вјечне ватре, одакле ће данас тачно у подне кренути шетња према Тргу Босне и Херцеговине, од јутрос се окупљају организатори поворке. Они припремају заставе, мајице и друге реквизите које ће носити учесници поворке поноса. Раније је најављено како би на поворку требало изаћи око 500 људи, али вјероватно је како ће овај број бити и већи.

Угоститељски објекти у Титовој улици данас ће радити, али ће прилаз траси пута којом пролази поворка бити блокиран. Улаз на поворку биће могућ од 11 до 12 сати из улице Куловића, а они који уђу на поворку неће моћи напустити простор до краја поворке, односно до 14 сати. Такође ће бити блокирана и улица од моста Врбања према згради Парламента БиХ.

Велики број полицијских возила од раних јутарњих сати круже Сарајевом припремајући простор главног града за несметано одржавање поворке поноса. На улицама Сарајева ће бити више од 1.000 униформисаних полицијских службеника, али и оних у цивилу.

Јутрос су у центру Сарајева осванули плакати на којима је лого с поруком "Има изаћ'" прекрижен црвеним линијама. Међутим, брзом рекацијом активиста за борбу права LGBTIQ особа, плакати против поворке брзо су уклоњени.

Данас ће се одржати и контраскуп поворки поноса на Цигланама, а због ова два окупљања у граду ће доћи до великих измјена у одвијању саобраћаја.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 6m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    5h 4m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 30m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 45m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    13h 24m
    0