Породилиште ЈЗУ Болнице “Србија” акредитовано у складу са стандардима

30.05.2022. 17:15
0
ИЗВОР: srna.rs

Агенција за сертификацију, акредитацију и унапређење квалитета здравствене заштите Републике Српске додијелила је породилишту Болнице "Србија" у Источном Сарајеву сертификат којим се потврђује да је акредитовано у складу са стандардима за "Болнице-пријатеље беба".

Ова агенција је јавна установа чија је улога спровођење поступка сертификације и акредитације јавних и приватних здравствених установа на свим нивоима здравствене заштите, као и праћење и унапређење квалитета здравствене заштите, саопштено је из Болнице "Србија".

Ријеч је о глобалној иницијативи Свјетске здравствене организације и УНИЦЕФ-а са намјером да сваком дјетету пружи најбољи почетак живота на начин да у здравственим установама и у заједници ствара одговарајуће услове, којима се дојење представља као стандард.

- Циљ иницијативе је спровођење `10 корака према успјешном дојењу` и прекидање праксе дистрибуисања, донације или продаје замјена за мајчино млијеко у здравственим установама - наведено је у саопштењу.

Акредитацију су у име Болнице "Србија" преузеле начелник Одјељења за гинекологију и акушерство Бранка Пекић Семиз и главна сестра Борјана Петровић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    7h 6m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 48m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    20h 16m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    19h 7m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    23h 10m
    0