Португал декласирао Швајцарску и прошао у четвртфинале Мундијала

06.12.2022. 22:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У посљедњем мечу осмине финала на Мундијалу у Катару састале су се селекције Португала и Швајцарске. Португал је размонтирао Швајцарце и славио резултатом 6:1 који их је одвео у четвртфинале гдје се сусрећу са Мароком.

Одмах по првом судијском звиждуку, екипа Швајцарске је на изненађење свих ушла храбро и нападачки у меч.

Али, први пут када су били у прилици, Португалци су погодили. Гонзало Рамос је упутио ударац-бомбу у ближи угао голмана Зомера и донио предност "Европском Селесау", 1:0 за Португал.

Фудбалери са Иберијског полуострва су били стална стална пријетња за "Сајџије".

Потом у 33. минуту, опет гол за "Европски Селесао". Бруно Фернандеш је извео корнер, а Пепе је унутар петерца успио највише скочити и прецизним ударцем главом лопту послати у лијеву страну гола. Тада је резултат био 2:0 за Португал.

Неколико минута касније Едимилсон Фернандез је добро центрирао у шеснаестерац Португала, али је Диего Кошта пресјекао ту лопту. Ремо Фројлер је покушао одбијану лопту главом смјестити у гол. Пуцао је из близине, али је голман Португала сјајно реаговао и одбранио му шут.

Швајцарска се може захвалити голману Зомеру јер их како-тако одржава у овом мечу.

Шест минута у другомдијелу било је довољно за трећи погодак "Европског Селесаа". Диого Далот је намјестио лопту коју Гонзало Рамос изблиза шаље у десну страну гола оставивши голмана Зомера беспомоћним. Било је то 3:0 за Португал.

Већ у 55. минуту распуцани Португал опет погађа. У листу стријелаца уписао се и штопер Рафаел Гуереиро, у том тренутку је било јасно да Швајцарска стоји пред потопом. Резултат је био 4:0.

Три минуте касније погађају и "Сајџије". Мануел Акањи је примио лопту у казненом простору након одбијене лопте послије корнера. Тукао је прецизно и савладао голмана противничке селекције! 4:1 за Португал.

21-једногодишњи Гонзало Рамос у 67. минуту постигао је први хет-трик на овом Мундијалу. Жоао Феликс је забиљежио другу асистенцију која је била довољна за потоп Швајцарске. Резултат је тада био 5:1 за Португал.

У 81. минуту Гранит Џака је ударио главом након корнера, али је циљао лоше и лопта је отишла високо изнад гола.

Играо се 84. минут када је португалска измјена, Кристијиано Роналдо, постигао гол, али је поништен због офсајда.

Желио је "Европски Селесао" да постигне још који погодак, али је мрежа Швајцарске мировала док Рафаел Леао није извео магију.

У судијској надокнади Рафаел Леао ступа на сцену, сјајним лоб ударцем преварио је Зомера и постигао коначни резултат на семафору, 6:1 за Португал.

Коментари 0
Повезане вијести
Кристијано Роналдо долази у Зеницу Кристијано Роналдо долази у Зеницу
Борба са ватром од Португала до Албаније Борба са ватром од Португала до Албаније
ФИФА: Није било намјештања на Мундијалу у Катару ФИФА: Није било намјештања на Мундијалу у Катару
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    5h 10m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    14h 2m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    7h 53m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    11h 38m
    0
  • Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
    9h 39m
    0