Вечерас судар двије најтрофејније селекције Старог континента

05.07.2024. 09:50
0
ИЗВОР: kurir.rs

Дуел Шпаније, која ће бити номинални домаћин селекцији Њемачке, биће истинска посластица за све љубитеље фудбала. Нијемци ће уз себе имати више навијача на препуној Штутгарт арени, мада ни Шпанци неће бити без подршке. Биће то сјајан дерби, окршај двије селекције које слове за фаворита на ЕУРО 2024 и претендента на титулу, коју су већ предали Италијани.

Дуел "Црвене фурије" и "Панцера" је меч двије селекције које за које важи консензус да су највише показале до сада од свих екипа. Нема сумње да наш очекује можда и најбољи дуел досадашњег тока Европског првенства. Меч почиње у 18.00 часова, а дан пред сусрет говорио је легендарни везњак Нијемаца Тони Крос.

- Циљ, лични и колективни је да побиједимо на турниру. Имамо велику жељу у тиму да прођемо даље и увјерени смо да смо способни за то - рекао је Крос.

Супротне жеље има Тонијев досадашњи саиграч из Реала Хоселу који жели да пошаље Нијемца у пензију.

- Надамо се да је ово његова посљедња утакмица. Утакмица није посебна по томе што је он овдје. Ово је четвртфинале гдје ће снаге одмерити двије сјајне екипе. Надамо се да ћемо у петак пензионисати Кроса. Био ми је пријатељ. Много сам разговарао са њим и много ме је савјетовао. Он је кључан за Њемачку и био је за Реал Мадрид. Морамо да будемо опрезни са њим у петак - истакао је Шпанац.

Баш због тога што ће меч бити игран у Штутгарту, домаћин ће имати огромну подршку, па се може рећи да је Њемачка благи фаворит. Ипак, селекција са Пиринејског полуострва је показала најквалитетнији и најефикаснији фудбал, па нас заиста очекује врхунска представа.

Као што ће бити занимљив меч Шпаније и Њемачке ништа мање интересантан неће бити дуел Португала и Француске.

Финалисти из 2016. године када се турнир одржао у земљи "галских пијетлова" имају исте амбиције као и тад. Прије осам година славили су Португалци голом Едера у продужецима. Вољом жријеба одлучено је да се двије селекције састану већ у четвртфиналу, па се овај дуел с правом може назвати "финале пре финала".

Оно што је занимљиво јесте да су изабраници Дидијеа Дешана стигли до четвртфинала, а да нису постигли гол из игре што је невјероватно за екипу која у свом саставу има играче попут Мбапеа, Дембелеа, Комана, Гризмана и осталих.

Селектор "триколора" најавио је дуел са земљом са пиринејског полуострва као изузетно физички захтијеван.

Треба само погледати тим који у својим редовима има Кристијана Роналда, Бруна Фернандеза, Бернарда Силву, Палињу, Рубена Дијаза..

То мисли и селектор Роберто Мартинез који је хвалио свог противника.

- Сада смо концентрисани и спремни за Француску. Веома су јаки, али могу оставити простора иза линија. Могу да изазову проблеме, али надамо се да ћемо створити више шанси. Турнир сада има различите детаље, јер можете побиједити на пенале и можете креирати тренутке индивидуалног квалитета - јасан је Мартинез.

Коментари 0
Повезане вијести
Представљена специјална лопта за завршницу Европског првенства Представљена специјална лопта за завршницу Европског првенства
Макрон одбио да се обрати нацији након првих резултата избора у Француској! Макрон одбио да се обрати нацији након првих резултата избора у Француској!
Судија привођен у Бијељини суди полуфинале на ЕП Судија привођен у Бијељини суди полуфинале на ЕП
Најчитаније
  • Све боје аутистичног спектра – прича једне маме о љубави, борби и успјеху
    11h 14m
    1
  • Фонд најављује наплаћивање нових електронских књижица у Српској
    11h 23m
    3
  • Почела исплата пензија
    12h 25m
    0
  • Најбоље ратне фотографије су антиратне (фотографије)
    10h 44m
    0
  • Авион принудно слетио због масовне туче путника
    3h 47m
    0