Поскупјела регистрација возила у Српској

02.03.2023. 15:17
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Регистрација возила у Републици Српској је поскупјела јер је дошло до раста цијена осигурања од аутоодговорности, потврдио је Бојан Поповић, предсједник Скупштине Удружења осигуравајућих друштава Републике Српске.

Он је објаснио да је дошло до поскупљења обавезног осигурања за 18 одсто, а да осигурање у склопу регистрације моторног возила износи укупно 30 до 40 одсто.

– Остало су пореске обавезе, давања за Ауто-мото савез и остало. Ми смо испред удружења тражили повећање цијена осигурања од аутоодговорности зато што је дошло до проблема при исплати штета. Бојимо се да са овим средствима које тренутно имамо за аутоодговорност нећемо у будућности више од 30 одсто у односу на 2021. годину. То је све везано за повећање цијене рада мајстора, резервних дијелова, а и возе се скупљи аутомобили – појаснио је Поповић.

Додаје да регистрација неће пуно поскупјети и да ће то бити неких 7,8 одсто.

– Понављам, осигурање чини 30 до 40 одсто од укупних средстава која се издвајају за регистрацију возила – рекао је Поповић. Иначе, Одлука о измјенама одлуке о заједничкој тарифи премија и цјеновнику за осигурање од одговорности за моторна возила у Републици Српској је објављена у Службеном гласнику Републике Српске у сриједу, те је повећање цијена осигурања од аутоодговорности од 18 одсто већ ступила на снагу, пишу „Независне новине“.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  ??? 02.03.2023. 17:27
  Usput....sta bi sa dodjelom 100,00 KM za struju,po vasem nagradnom konkursu od prije 10-tak dana
Повезане вијести
Послодавци да измире обавезе Послодавци да измире обавезе
Јефтиније брашно, али не и хљеб Јефтиније брашно, али не и хљеб
Ненад Иконић, начелник ГСС Српске: Посљедња нада изгубљенима и беспомоћнима Ненад Иконић, начелник ГСС Српске: Посљедња нада изгубљенима и беспомоћнима
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  13h 52m
  5
 • Више лица привредено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог
  22h 45m
  3
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  2h 4m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  2h 0m
  1
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  16h 34m
  0