Poskupjela registracija vozila u Srpskoj

02.03.2023. 15:17
1
IZVOR: srpskainfo.com

Registracija vozila u Republici Srpskoj je poskupjela jer je došlo do rasta cijena osiguranja od autoodgovornosti, potvrdio je Bojan Popović, predsjednik Skupštine Udruženja osiguravajućih društava Republike Srpske.

On je objasnio da je došlo do poskupljenja obaveznog osiguranja za 18 odsto, a da osiguranje u sklopu registracije motornog vozila iznosi ukupno 30 do 40 odsto.

– Ostalo su poreske obaveze, davanja za Auto-moto savez i ostalo. Mi smo ispred udruženja tražili povećanje cijena osiguranja od autoodgovornosti zato što je došlo do problema pri isplati šteta. Bojimo se da sa ovim sredstvima koje trenutno imamo za autoodgovornost nećemo u budućnosti više od 30 odsto u odnosu na 2021. godinu. To je sve vezano za povećanje cijene rada majstora, rezervnih dijelova, a i voze se skuplji automobili – pojasnio je Popović.

Dodaje da registracija neće puno poskupjeti i da će to biti nekih 7,8 odsto.

– Ponavljam, osiguranje čini 30 do 40 odsto od ukupnih sredstava koja se izdvajaju za registraciju vozila – rekao je Popović. Inače, Odluka o izmjenama odluke o zajedničkoj tarifi premija i cjenovniku za osiguranje od odgovornosti za motorna vozila u Republici Srpskoj je objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske u srijedu, te je povećanje cijena osiguranja od autoodgovornosti od 18 odsto već stupila na snagu, pišu „Nezavisne novine“.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  ??? 02.03.2023. 17:27
  Usput....sta bi sa dodjelom 100,00 KM za struju,po vasem nagradnom konkursu od prije 10-tak dana
Povezane vijesti
U Srpskoj rođene 23 bebe U Srpskoj rođene 23 bebe
Višković o novom zaduženju Srpske "Ne znam zašto se toliko potencira ovo pitanje" Višković o novom zaduženju Srpske "Ne znam zašto se toliko potencira ovo pitanje"
Oboljelima od rijetkih bolesti dostupna hrana za posebne namjene Oboljelima od rijetkih bolesti dostupna hrana za posebne namjene
Najčitanije
 • Mihailo Obrenović - Čovjek koji je Srbiju učinio najjačom vojnom silom na Balkanu
  15h 35m
  0
 • Kozara i Potkozarje - Srpski Zid plača
  15h 57m
  0
 • U Sarajevu muškarac nasmrt izbo mlađeg brata
  14h 58m
  0
 • Marko Trifković iz Istočnog Sarajeva maturskim radom nadmašio nastavni plan i program (FOTO)
  6h 3m
  1
 • U školi u Švajcarskoj djeca gazila zastavu Srbije (VIDEO)
  11h 54m
  0