Поскупљује гориво у Српској

29.07.2023. 13:22
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Возачи у Републици Српској наредних дана могу очекивати нови удар на кућни буџет, јер би гориво требало да поскупи за десет пфенига.

Предсједавајући Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе Републике Српске Ђорђе Савић је истакао да ће већина дистрибутера у наредним данима бити принуђена да набавља нафтне деривате по знатно вишим цијенама што ће неминовно довести до раста малопродајних цијена у Српској, пише Klix.

У протеклих седам дана дошло је до значајнијег раста цијена еуродизела и безоловног моторног бензина, а одлука Организација земаља извозница нафте о смањењу производње довела је до смањења понуде ових енергената.

- Наведени дисбаланс понуде и потражње довео је до значајнијег раста котација најтраженијих нафтних деривата. Раст рафинеријских цијена још се није одразио на бензинским пумпама у Српској због старих залиха којим дистрибутери располажу - рекао је Савић.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    17h 1m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    17h 15m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    17h 7m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    19h 32m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    7h 56m
    0