Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету

05.09.2022. 18:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Министар унутрашњих послова самопроглашеног Косова Џељаљ Свечља саопштио је да возила која се не пререгиструју на таблице са ознаком "РКС" неће моћи да се крећу путевима на Косову и Метохији.

Свечља је на својој Фејсбук страници навео да ће се сматрати нерегистрованим сва возила са регистарским таблицама које је издала Србија са називима косовских градова, уколико те таблице не замијене до 31. октобра.

Премијер Србије Ана Брнабић претходно је у Косовској Митровици изјавила да ће Србија, као што је успјела да сачува српску личну карту, учинити све да се путевима Космета крећу и возила са српским регистарским ознакама.

Од 1. септембра почела је примјена договора Београда и Приштине о личним документима, према којем Београд укида документа за власнике личних карата које су издале привремене приштинске институције, док их Приштина неће уводити за грађане са српским личним картама.

Исти дан почео је да тече и двомјесечни рок за пререгистрацију возила са таблицама које издају измјештена одјељења МУП-а Србије са Косова и Метохије са називима градова ПЕ /Пећ/, ПР /Приштина/, КМ /Косовска Митровица/, ЂА /Ђаковица/, УР /Урошевац/ и ГЛ /Гњилане/.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца Српској породици у Липљану украдено више од 25 оваца
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 17m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 9m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 0m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    11h 52m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 45m
    0